Νέα
19.12.2023
Νέα
Agrifood Leadership: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο βιωματικό τριήμερο στη Κομοτηνή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Κομοτηνή, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, με χορηγό τη Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης.

Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλοι μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην Κομοτηνή, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στην ηγεσία και τις αναλυτικές ικανότητες από τον έμπειρο εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Γιώργο Κυριακίδη. Επιπλέον, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αξίζω ΙΚΕ», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, ζυμαρικών, καθώς και διαφόρων χειροποίητων κατασκευών, ενώ παρουσιάζει αξιόλογο κοινωνικό έργο. Την επόμενη ημέρα της εκπαίδευσης, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Κρέατος Μπατσολάκης, κ. Γεώργιος Μπατσολάκης μίλησε με τους συμμετέχοντες για την πορεία και την εξέλιξη της Σχολής, ενώ έδωσε συμβολές για την επιτυχημένη διαχείριση έργων. Οι συμμετέχοντες, τέλος, δούλεψαν σε ομάδες, εστιάζοντας στην περιπτωσιολογική μελέτη της διοργάνωσης ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επόμενη εκπαίδευση του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στην Χίο, μεταξύ 19-21 Ιανουαρίου 2024, με τη χορηγία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

agrifood-leadership-komothnh-15-17-dekembri-oy-2023