Νέα
23.01.2024
Νέα
Agrifood Leadership: Στη Χίο συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις του εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Χίο, από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024, με χορηγό την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλοι μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στην εφαρμογή τεχνικών επικοινωνίας, όπως η ενεργητική ακρόαση, η δημόσια ομιλία και οι μη λεκτικές επικοινωνίες από την εκπαιδεύτρια τους κα Λία Σούρλα. Επισκέφτηκαν το Εργοστάσιο Μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Μουσείο Μαστίχας και το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας. 

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφήστην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επόμενη εκπαίδευση του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου 2024, με τη χορηγία της Ένωσης Μεσσηνίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

agrifood-leadership-sth-xio-synexizontai-oi-ekpaideyseis-toy-ekseidikeymenoy-programmatos-hgesias-sthn-agrodiatrofh