Σχετικά με εμάς

Απολογισμός - 5 Χρόνια Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Η πρώτη πενταετία προσφοράς μας υπήρξε περίοδος σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμβολής στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα. Ξεκινήσαμε το 2018 με την κρίσιμη πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ και την υποστήριξη όσων ήθελαν την αγροδιατροφή στην Ελλάδα να εξελίσσεται.

Σήμερα, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του κλάδου, αναδεικνύοντας τη γεωργία και την αλυσίδα αξίας του τροφίμου ως καριέρα επιλογής για τους νέους. Ευρωπαϊκό best practice, πλέον, με διεθνείς συνεργασίες, πολλαπλές βραβεύσεις και καταλυτικές συνεργασίες με όλους τους σημαντικούς δρώντες του οικοσυστήματος, μεταφέρουμε τεχνογνωσία, αναπτύσσουμε συνέργειες και στηρίζουμε έμπρακτα την ευημερία των κοινοτήτων της υπαίθρου.

Με αίσθηση υπευθυνότητας και υπερηφάνεια, σήμερα, μετράμε περισσότερους από 30.000 ωφελούμενους, EU 35,7εκ. συνολικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία και πολλαπλασιαστή 3.9, συμβάλλοντάς ουσιαστικά στον μετασχηματισμό του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Μία εξέλιξη που προσωπικά με συγκινεί και ταυτόχρονα επιτείνει την ευθύνη μας για το μέλλον, καθώς ως ανθρωπότητα οφείλουμε να παράξουμε ασφαλή και επαρκή τροφή για τον αυξανόμενο πληθυσμό, να αναστρέψουμε το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των τοπικών κοινοτήτων.

Πρωτοβουλίες σαν τις δικές μας οφείλουν να είναι συμπληρωματικές στο έργο της Πολιτείας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις υψηλών προδιαγραφών και αυξημένου αντίκτυπου που μετασχηματίζουν γεωγραφικές κοινότητες και τομείς δραστηριότητας, να επενδύουμε στην ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας και να προωθούμε τη μεταποίηση ως καταλύτη αύξησης της προστιθέμενης αξίας του τομέα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την καλλιέργεια ηγετών και ηγέτιδων στον κλάδο ως επιτακτική εθνική ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε ουσιαστικά το διάλογο και την ανάπτυξη συνεργειών στον κλάδο, διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή και επιδιώκοντας με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση την εντατικότερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα.

Σε αυτή την πορεία έχουμε το προνόμιο να είμαστε μαζί με αξιόλογους συνοδοιπόρους: ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς, σημαντικές εταιρίες του κλάδου, εξέχοντες επαγγελματίες, συνεταιρισμούς, περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και θεσμικούς φορείς του δημοσίου με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο Όραμα για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πίστεψαν σε εμάς από την αρχή, αλλά και σε όσους ήρθαν κοντά μας στην πορεία καθώς μας συνδέει ο κοινός σκοπός. Ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου στον οργανισμό που με πάθος, αφοσίωση, ακεραιότητα, αποτελεσματικότητα και αστείρευτη δημιουργικότητα στηρίζουν τους ανθρώπους της υπαίθρου και τα όνειρά τους, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν το μέλλον του κλάδου.

Έφη Λαζαρίδου, 

Διευθύνουσα Σύμβουλος Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

 

Μπορείτε να διαβάσετε τον Απολογισμό ΕΔΩ.