Σχετικά με εμάς
09.02.2021
Social Media Toolkit tips
Η ομάδα του Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

 

Παρουσία στα social media για νέες B2B συνεργασίες

Αν είστε παραγωγός ή διαθέτετε μία μικρή οικοτεχνία στον τομέα της αγροδιατροφής, οι Β2Β (business-to-business) συνεργασίες σας μπορούν να ενισχυθούν ή ακόμα και να ξεκινήσουν από τα social media. Μία σοβαρή online εικόνα, σύμφωνα με το brand personality της επιχείρησής σας, καθώς και περιεχόμενο που προβάλλει τα πιστεύω σας μπορεί να ενισχύσει το δίκτυό σας και να συμβάλλει στην εταιρική σας ανάπτυξη. Social media όπως το LinkedIn, το Google My Business αλλά και το Youtube μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Το LinkedIn

Το περιβάλλον του LinkedIn θυμίζει πάρα πολύ το Facebook: ένα newsfeed όπου περνούν τα νέα και οι αναρτήσεις όσων ακολουθείτε -και όχι μόνο. Το θετικό με το LinkedIn είναι ότι όταν ένας άλλος χρήστης κάνει κάποια ενέργεια σε ένα προφίλ (like, comment) αυτό μπορεί να εμφανιστεί και στους φίλους του. Άρα, όσο πιο πολύ αλληλοεπιδρούν οι ακόλουθοί σας με τις αναρτήσεις σας, τόσο πιθανότερο είναι να σας ανακαλύψουν και άλλοι χρήστες/brands.

Εάν έχετε δική σας εταιρία, είναι καλό να φτιάξετε ένα εταιρικό προφίλ στο LinkedIn, παρέχοντας όλες τις λεπτομέρειες στην περιγραφή, σχετικά με το αντικείμενό σας και τον τρόπο επικοινωνίας (σωστό email). Στο LinkedIn είναι 3 φορές πιθανότερο να αποκτήσετε νέα leads για συνεργασίες (νέοι πελάτες). Επίσης, με το LinkedIn Page μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε και να γνωρίζετε πόσοι επισκέφθηκαν το προφίλ σας, από ποιον τομέα προέρχονται, τι ενέργειες έκαναν και τι απήχηση έχουν οι δημοσιεύσεις σας. Έτσι, θα μπορείτε να επαναπροσαρμόσετε την στρατηγική περιεχομένου σας, ώστε να αναπτύξετε νέες γνωριμίες.


Το Google My Business

Το Google My Business είναι το προφίλ σας στην Google, το οποίο εμφανίζεται στην αναζήτηση (Google Search) και στους χάρτες (Google Maps).

Περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της επιχείρησής σας (τοποθεσία, ωράριο λειτουργίας, επικοινωνία, website), αξιολογήσεις, αλλά και πρόσθετα features που μπορεί να φανούν χρήσιμα στους χρήστες, όπως μικρά άρθρα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, καθώς η επιχείρησή σας μπορεί να εμφανιστεί κάθε φορά που οι χρήστες αναζητούν κάτι σχετικό στην συγκεκριμένη τοποθεσία (location) και να αυξήσετε το authority σας μέσω των reviews.

Επενδύστε σε αυτό και ζητήστε από τους πελάτες σας να σας βαθμολογήσουν θετικά, ώστε να έχετε ένα προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απαντήστε σε όλες τις κριτικές ευγενικά και επιλύστε όποιο πρόβλημα προκύψει. Ακόμα κι αν είναι αρνητική η κριτική, δείξτε ότι ενδιαφέρεστε και ότι ασχολείστε με τους πελάτες σας. 

 

 

 

 

Το YouTube

Το YouTube αποτελεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα video στον κόσμο. Έχει περισσότερους από 2 δις εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων το 79% έχει δικό του λογαριασμό/κανάλι και ανεβάζει videos.

Το YouTube ανήκει στην Google και λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, όπως ακριβώς και η ίδια η Google. Yπολογίζεται ότι 92% των χρηστών που βλέπουν ένα video τείνουν να το μοιραστούν και σε φίλους τους, ενώ 72% των χρηστών μαθαίνουν για κάτι μέσω video, παρά μέσω κειμένου. Επομένως, είναι απαραίτητο να επενδύσετε στην δημιουργία video περιεχομένου, ώστε να κρατήσετε το ενδιαφέρον του κοινού σας και να τους παράσχετε ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο.

H σωστή χρήση keywords και hashtags μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην ανεύρεση νέων πελατών, ενώ οι διαφημίσεις των videos μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτικές.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά βήματα σχετικά με το πώς μπορείς να ενισχύσεις την παρουσία σου στα socialmedia, αναζήτησε τον οδηγό social media του Νέα Γεωργία Νέα Γενιά εδώ

social-media-toolkit-tips