Σχετικά με εμάς
26.04.2021
Social Media Toolkit Tips
Η ομάδα του Νέα Γεωργία Νέα Γενιά


Στρατηγική στα Social Media

Ασχολείσαι με την αγροδιατροφή και θέλεις να απογειώσεις την παρουσία σου στα social media; Επένδυσε σε μία στρατηγική που θα σε καθοδηγεί για την επιλογή κοινού, την αγορά-στόχο, τα κατάλληλα μοντέλα προώθησης διαφημίσεων, αλλά και το χτίσιμο ενός δυνατού community που θα ενδιαφέρεται για την επιχείρησή και τα προϊόντα σου.

Το πρώτο βήμα κάθε επιτυχημένης εκστρατείας μάρκετινγκ στα Social Media είναι η καθιέρωση μιας βασικής στρατηγικής. Εδώ πρέπει να σκεφτεί κάποιος το κοινό σας και αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Επιπλέον, πρέπει να αποφασίσετε ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα χρησιμοποιήσετε και να είστε σαφείς σχετικά με το τι θα χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα σε κάθε πλατφόρμα.

Για να ορίσετε τη στρατηγική σας, απαιτείται να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν στο να αντιληφθείτε καλύτερα το προϊόν – υπηρεσία σας ώστε να καταλήξετε να διαμορφώσετε τη στρατηγική που θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Ανάλυση του προϊόντος

Η ανάλυση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που διαθέτει μία επιχείρηση αποτελεί βάση για την επιλογή της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στα social media. Είναι σημαντικό να απαντηθούν τα ερωτήματα ως προς την φύση του προϊόντος, την θέση του στην αγορά, την θέση του σε σχέση με τον ανταγωνισμό κ.ά.

 

Ιστορικά δεδομένα πωλήσεων – Buyer personas

Πριν επιλεγούν τα κατάλληλα κανάλια θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί οι buyer personas. Ποια είναι τα δημογραφικά (φύλο, ηλικία, χώρα κλπ) και ψυχογραφικά χαρακτηριστικά (ενδιαφέροντα και συμπεριφορές) του κοινού που θα προσεγγιστεί; Μπορεί ένα target audience να αποτελείται από πολλούς buyer personas.

 

Οργανικές και paid ενέργειες

Είναι και οι δύο απαραίτητες για την online παρουσία σας. Από άρθρα, φωτογραφίες, γραφιστικά, έως και διαφημίσεις στην Google, τα social media, με Influencers, με native περιεχόμενο και πολλές άλλες επιλογές κατά περίπτωση, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά για την επιχείρησή σας, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε ενέργεια.

 

Διαχείριση φήμης στα social media

Έχει συμβεί σε όλους. Ένα notification ότι κάποιος χρήστης σχολίασε την ανάρτηση στο page σας, το ανοίγετε με χαρά για το engagement που αυξάνεται, αλλά τελικά προσγειώνεστε απότομα. Ο χρήστης σχολιάζει αρνητικά -είτε γιατί διαφωνεί με αυτά που γράφετε, είτε γιατί δεν έχει μπει καν στον κόπο να τα διαβάσει καλά, είτε γιατί είναι απλά ένα troll account που το έχει ως επάγγελμα. Η πρώτη σκέψη είναι πάντα αρνητική και κυριεύεστε από θυμό. Για το λόγο αυτό ΔΕΝ πρέπει να απαντήσετε αμέσως.

Με απόλυτη ψυχραιμία, απαντήστε στο σχόλιο, κάντε screenshot, επεξεργαστείτε με ευγένεια την απάντησή σας και παραμείνετε σε ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί.

 

Για ακόμα περισσότερα tips σχετικά με την στρατηγική της digital παρουσίας σας, συμβουλευτείτε άμεσα το Social Media Toolkit του Generation AG, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/39Efgwr

social-media-toolkit-tips