Σχετικά με εμάς
05.08.2021
Social Media Toolkit Tips
Η ομάδα του Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

 


10+1 προτάσεις βελτίωσης του Google Μy Business μίας επιχείρησης αγροδιατροφής

Αν ασχολείστε με τον αγροδιατροφικό κλάδο και η επιχείρησή σας διατηρεί φυσικό σημείο πώλησης τότε το Google My Business είναι ένα βασικό εργαλείο για την προβολή σας.
Το Google My Business (GMB) είναι ένα δωρεάν εργαλείο που προσφέρεται από την Google, το οποίο βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διαχειρίζονται την παρουσία τους στο διαδίκτυο ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των χρηστών. Παρέχει μια επίσημη καταχώριση της επιχείρησής σας στη Google και χάρη σε αυτό και στις πολλές του επιπλέον δυνατότητες, είναι πολύ πιθανό δυνητικοί πελάτες να σας εντοπίσουν και να συνεργαστούν μαζί σας.


Ποιες είναι όμως οι βέλτιστες πρακτικές ώστε η προβολή σας να γίνεται σωστά και στοχευμένα, ώστε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

 

 


Οι 10+ 1 βέλτιστες πρακτικές για το GMB

Είστε ο επίσημος πιστοποιημένος χρήστης του λογαριασμού σας;

Βεβαιωθείτε ότι είστε ο επίσημος, πιστοποιημένος χρήστης του λογαριασμού σας, πριν προχωρήσετε στις όποιες αλλαγές και προσθήκες.

Κρατήστε την περιγραφή σύντομη και ξεκάθαρη.

Δώστε μια στοχευμένη περιγραφή της επιχείρησής σας, χωρίς ψευδείς πληροφορίες και χωρίς να την παραγεμίσετε με keywords. Σε αυτήν την περίπτωση η κατάταξή σας στο GMB δεν μεταβάλλεται λόγω των keywords, αλλά αντιθέτως μπορεί να πάρετε κάποια ποινή εάν υπερβάλλετε με τις λέξεις-κλειδιά.

Δημιουργήσετε collections.

Εάν πουλάτε προϊόντα online, μπορείτε να δημιουργήσετε collections από αυτά. Ακόμη δεν είναι γνωστό feature σε πολλούς και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεχωρίσει η καταχώρησή σας από τον ανταγωνισμό.

Εμπλουτίστε το, με χρήσιμο και χρηστικό περιεχόμενο.

Όπως σε κάθε μέσο, είναι σημαντικό να μην προσπαθείτε μόνο να πουλήσετε ή να προβάλετε αποκλειστικά την επιχείρησή σας, αλλά να παράγετε χρήσιμο περιεχόμενο. Γνωρίζοντας τους πιθανούς πελάτες σας, μπορείτε να τους δώσετε χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να εμφανιστείτε στις αναζητήσεις τους. Μερικά tips, χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις, ένα δικό σας project, εικόνες «πριν και μετά», το προσωπικό σας, συνεργασίες, στατιστικά και νομοθεσίες του χώρου σας, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Προωθήσετε ένα event.

Στο Google My Business μπορείτε εύκολα να προωθήσετε ένα event ή μία προσφορά σας.

Ελέγξτε τα CTA.

Βάλτε σωστά call-to-action για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να επικοινωνήσουν μαζί σας.
Φροντίστε να κρατάτε το ωράριο λειτουργίας ενημερωμένο, ακόμα και τις αργίες.
Είναι σημαντικό καθώς χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες, ξέροντας με σιγουριά πότε και που θα σας βρουν. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Χρησιμοποιήστε καθαρές φωτογραφίες στην καταχώρησή σας.

Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν καλή ανάλυση και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι σωστές διαστάσεις και το κατάλληλο μέγεθος θα βγάλουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα κρατήσει τον επισκέπτη εύκολα και ευχάριστα στο προφίλ σας. Οι κατάλληλες διαστάσεις είναι:
-Φωτογραφία Profile: 250x250px
-Φωτογραφία Εξωφύλλου: 1080x608px
-Φωτογραφία Ανάρτησης: 1200x900px
Από 10kb έως 5mb.

Ανεβάστε μικρά videos (έως 30 ̋)

Βοηθάει στο να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών και να τροφοδοτήστε την καταχώρησή σας με εικόνες από τα προϊόντα ή τις σχετικές υπηρεσίες σας.

Χρησιμοποιήστε το feature των ερωτήσεων

Στο Google My Business προφίλ σας, υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας. Οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν από εσάς ή από άλλους χρήστες που γνωρίζουν την επιχείρησή σας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες και να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για το κοινό σας.


Ζητήστε reviews από πελάτες σας, απαντήστε σε αυτά και προβάλετέ τα με κάθε τρόπο σε όλα σας τα social media.

Είναι κάτι που έχει αξία και είναι μετρήσιμο για την google αλλά το σημαντικότερα για τους ίδιους τους πελάτες σας. Πρέπει να απαντώνται και οι καλές και οι κακές κριτικές. Καλό είναι να δημιουργήσετε κάποια πρότυπα απαντήσεων ανάλογα με τις βαθμολογίες κι να τα προσαρμόζετε ανάλογα κάθε φορά. προβάλετέ τα με κάθε τρόπο σε όλα σας τα social media.
Ελπίζουμε να εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω και να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του google my business account σας, και κατ’ επέκταση στην προβολή της επιχείρησής σας.


Το Google My Business είναι μία μικρή βιτρίνα της επιχείρησής σας. Περιποιηθείτε την!

 

 

 


Για ακόμα περισσότερα tips σχετικά με την στρατηγική της digital παρουσίας σας, συμβουλευτείτε άμεσα το Social Media Toolkit του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ

 

social-media-toolkit-tips