Σχετικά με εμάς
20.10.2021
Οργανικά πιστοποιημένα αρωματικά φυτά και βότανα υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στη Χιακή γη
από τη Δανάη Μπερσή, Content Creator, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Οι ωφελούμενοί μας:

Ποια είναι η Αργυρώ Κουτσουράδη, ωφελούμενη των Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον αγροδιατροφικό κλάδο του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»;

Η Αργυρώ είναι μια νέα αγρότισσα που έχει καταφέρει να εκκινήσει τη δική της οικοτεχνία στο χώρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων. Η Myrovolos Organics, είναι μια οικοτεχνία που εδρεύει στη Χίο και καλλιεργεί 15 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, συνδυάζοντας  την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

“Η γεωπονία είναι για μένα μια ολόκληρη διαδικασία αναζωογόνησης της φύσης και της γης”

Με καταγωγή από το χωριό Χαλκειός της Χίου, αν και ούτε οι γονείς ούτε οι παππούδες της είχαν κάποια σχέση με τη γεωργία και τον πρωτογενή τομέα, εκείνη αποφάσισε να σπουδάσει Γεωπονία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκεί, ήρθε σε επαφή με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, η μαγεία των οποίων την κέρδισε από την πρώτη στιγμή και έτσι, αποφάσισε να εξειδικευτεί στον κλάδο αυτό. “Πιστεύω πως ο πρωτογενής τομέας έχει μια μεγάλη δημιουργικότητα. Η γεωπονία είναι για μένα μια ολόκληρη διαδικασία αναζωογόνησης της φύσης και της γης” λέει η Αργυρώ.

Από την ιδέα στην πράξη:

Μια οικογενειακή οικοτεχνία αρωματικών φυτών, στη Χίο

Η αγάπη της Αργυρώς για την Χιακή γη, η επιθυμία της για την προστασία της φύσης και των φυτών αλλά και η ανάγκη για την δημιουργία στον τόπο της, την οδήγησαν στο να ιδρύσει τη  Myrovolos Organics, τον Οκτώβριο του 2015. «Ξεκίνησα με λίγα οικογενειακά στρέμματα. Στη συνέχεια όμως, συγχωριανοί μου που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πίστεψαν στο εγχείρημά μου και μου παραχώρησαν κάποιες δικές τους εκτάσεις και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό! Η κίνησή τους αυτή με βοήθησε σημαντικά στο ξεκίνημά μου» αναφέρει.

Η  Myrovolos Organics είναι μια καινοτόμα για το νησί της Χίου καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης. Το μοναδικό κλίμα και το έδαφος, το καθαρό περιβάλλον που χαρακτηρίζει το νησί της Χίου, σε συνδυασμό με τις πιστοποιημένες οργανικές πρακτικές που χρησιμοποιεί η οικοτεχνία, παράγουν βότανα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά πλούσια σε γεύση και αιθέρια έλαια.

“Η αλήθεια είναι πως αγαπώ ιδιαίτερα αυτό που κάνω. Συνδυάζει τα δύο πράγματα που αγαπώ περισσότερο, την προστασία της φύσης και τον τόπο μου, την αγαπημένη Χίο”

“Τα αρωματικά φυτά με τα οποία ασχολούμαστε είναι πολλά. Φασκόμηλο, λουΐζα, λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, δυόσμο, χαμομήλι και δεντρολίβανο, είναι μόνο μερικά από αυτά ενώ ακόμη, έχουμε και δύο προϊόντα τουρσί, από κρίταμο και από κάπαρη”, αναφέρει η Αργυρώ. Τα δύο αυτά προϊόντα μάλιστα, φαίνεται πως είναι και τα best-seller της οικοτεχνίας καθώς είναι ιδιαίτερα σπάνιο να μπορέσει να τα βρει κάποιος στην Ελλάδα. “Η αλήθεια είναι πως αγαπώ ιδιαίτερα αυτό που κάνω”, λέει η Αργυρώ, “συνδυάζει τα δύο πράγματα που αγαπώ περισσότερο, την προστασία της φύσης και τον τόπο μου, την αγαπημένη Χίο”.

organika-pistopoihmena-aromatika-fyta-kai-botana-ypshlhs-poiothtas-me-sebasmo-sth-xiakh-gh