Σχετικά με εμάς
26.10.2021
Τοπικά Εδεσσαϊκά παραδοσιακά προϊόντα, αλλιώς!
από την ομάδα του "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά"

Η Αναστασία Πασιαλή, ωφελούμενη του προγράμματος αγροδιατροφικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», είναι αγρότισσα και επιχειρηματίας στον κλάδο της αγροδιατροφής. Έχοντας δημιουργήσει το Fruit Stories Edessa, τη δική της μικρή οικοτεχνία, έχει καταφέρει να παράγει όχι μόνο παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα από σύκα και κεράσια, δικής της παραγωγής.

H oικογένεια της Αναστασίας καλλιεργεί εδώ και 40 χρόνια κεράσια και σύκα στα χωριά Σωτήρα και Κερασιά του Δήμου Έδεσσας, ακολουθώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η Αναστασία πήρε την απόφαση να εξελίξει την οικογενειακή αυτή παράδοση, δημιουργώντας μια οικοτεχνία όπου θα μεταποιείται μέρος από τα φρούτα της παραγωγής τους, τα οποία μάλιστα φέρουν πιστοποιήσεις ορθής γεωργικής πρακτικής (globalgap). Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να παράξει με μεγάλη επιτυχία μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σιρόπια ενώ σκοπεύει να εισάγει δύο πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα, ροφήματα από κοτσάνια κερασιού αλλά και θερμοφόρες, φτιαγμένες από κουκούτσια κερασιού.

«Στόχος μου είναι η διάσωση παλαιών συνταγών σχεδόν 200 ετών που έχουμε στη διάθεσή μας, η διατήρηση παλαιών ποικιλιών δένδρων αλλά και να μπορέσω να μοιραστώ τις ιστορίες των προϊόντων μου με τους καταναλωτές», αναφέρει η Αναστασία. Τα προϊόντα της Fruit Stories Edessa πωλούνται τοπικά σε καταστήματα της Έδεσσας αλλά και διαδικτυακά, ενώ στόχος είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να μπορέσουν να αναπτύξουν ένα σταθερό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την οικοτεχνία της Αναστασίας, Fruit Stories Edessa, εδώ.

 

Μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

topika-edessaika-paradosiaka-proionta-allios