Σχετικά με εμάς
27.10.2021
Η ελληνική οικοτεχνία που εξάγει αρωματικά φυτά στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού
από την ομάδα του "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά"

Η Παρασκευή Σιαραφέρα, ωφελούμενη του προγράμματος επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία» που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», είναι μια νέα επαγγελματίας στον αγροδιατροφικό κλάδο, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καστοριάς τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια, με στόχο τη δημιουργία της δικής της οικοτεχνίας αρωματικών φυτών, η οποία θα επικεντρώνεται στην εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Γυμνάστρια στο επάγγελμα, η Παρασκευή πάντα ενδιαφερόταν για τον υγιεινό τρόπο ζωής και είχε παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια διατροφολογίας, μέσω των οποίων ήρθε σε επαφή με τα πολλαπλά οφέλη των αρωματικών φυτών. Έτσι, αποφάσισε να απασχοληθεί κι εκείνη στον κλάδο της αγροδιατροφής ξεκινώντας δειλά-δειλά πριν από 2 χρόνια, όταν έστειλε δοκιμαστικά ορισμένα αρωματικά φυτά στην Αμερική και εκεί, ανακάλυψε ότι το ενδιαφέρον στην αγορά ήταν μεγάλο και οι προοπτικές για εξέλιξη πολλές.

Η Παρασκευή από τότε έχει ήδη ξεκινήσει την εξαγωγή ορισμένων αρωματικών φυτών, όπως τσάι, λεβάντα, φλαμούρι και χαμομήλι στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και στον τομέα της καλλιέργειάς τους, ώστε τελικά να μπορέσει να παράγει η ίδια την ποσότητα των φυτών που θα εξάγει. Μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», η Παρασκευή Σιαραφέρα αυτή την στιγμή έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της δικής της οικοτεχνίας και συσκευαστηρίου, ενώ στα άμεσα σχέδια της είναι και η παρασκευή αιθέριων ελαίων, με στόχο την εξαγωγή τους σε Αμερική και Ευρώπη.

 

Μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

h-ellhnikh-oikotexnia-poy-eksagei-aromatika-fyta-stis-megales-agores-toy-eksoterikoy