Σχετικά με εμάς
04.11.2021
Η πρώτη μελισσοκομική οικοτεχνία στην Ελλάδα
Η ομάδα του Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Η Βίκυ Τσίγγανου, ωφελούμενη του διαγωνισμού Trophy-Τροφή Challenge που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», είναι βιολογική μελισσοκόμος που δραστηριοποιείται στον νομό Χαλκιδικής, σε χαρακτηρισμένες περιοχές Natura, παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας. Μαζί με τον αδελφό της έχει δημιουργήσει την πρώτη μελισσοκομική οικοτεχνία στην Ελλάδα και έχει καταφέρει να παράγει καινοτόμα προϊόντα, όπως την «μελέντα», ένα γευστικό άλειμμα μελιού με πάστα φουντουκιού και κακάο, το οξύμελι (ξύδι & μέλι), το οποίο προέρχεται από μια αρχαία ελληνική συνταγή του Ιπποκράτη που ανακάλυψαν μέσα από συγγράμματά του, το λάδι πρόπολης, ένα προϊόν περισσότερο φιλικό προς τα παιδιά, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα.

Έχοντας σπουδάσει νοσηλευτική, η Βίκυ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αλλά και μιας υγιεινής διατροφής. Μαζί με την οικογένειά της, ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια μόνο με 4-5 μελίσσια, καθώς αναγνώρισαν τα πολλαπλά οφέλη του μελιού και των προϊόντων που παράγονται από αυτό, στην υγεία τους. Από το 2014 και έπειτα, η Βίκυ ασχολήθηκε επαγγελματικά πλέον με τη μελισσοκομία ενώ μετά από περίπου 1 χρόνο και βλέποντας την απήχηση που είχαν τα προϊόντα που παρήγαγε, αποφάσισε να κάνει το μελισσοκομείο επισκέψιμο, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τη δική της μελισσοκομική οικοτεχνία, κάτι το οποίο μέχρι τότε, δεν είχε ξανασυμβεί στην Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι πάντα η δημιουργικότητα αλλά και η καινοτομία, για αυτό προσπαθούμε πάντα να φέρουμε νέες ιδέες και νέα προϊόντα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συνδέσουμε την μελισσοθεραπεία με τον μελισσοτουρισμό, μέσω της οικοτεχνίας μας», λέει κλείνοντας.

 

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα καινοτόμα μελισσοκομικά προϊόντα της οικοτεχνίας εδώ.

 

Μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

h-proth-melissokomikh-oikotexnia-sthn-ellada