Σχετικά με εμάς
04.11.2021
Η αναγεννητική γεωργία στην παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου
από τη Δανάη Μπερσή, Content Creator, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Οι ωφελούμενοί μας:

Γνωρίστε την Beate-Caldewey-Σαμαρά, ωφελούμενη των Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον αγροδιατροφικό κλάδο του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Η Beate-Caldewey-Σαμαρά, ωφελούμενη του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», δηλώνει παθιασμένη με το ελληνικό ελαιόλαδο. Μαζί με τον σύζυγό της, παράγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο στους πρόποδες του Παγγαίου όρους ενώ παράλληλα, διατηρούν και φάρμα γαϊδουριών, κάνοντας όλο το κτήμα τους επισκέψιμο στο κοινό. Το λάδι που παράγει η Beate χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλή ποιότητα αλλά και διατροφική αξία καθώς παράγεται μέσα από πλήρως φυτικές διαδικασίες, που βασίζονται στην εναλλακτική προσέγγιση της αναγεννητικής γεωργίας την οποία εφαρμόζει.

Από την ιδέα στην πράξη:

Από  τη Γερμανία στην Καβάλα, ζώντας εναλλακτικά

Αν και κατάγεται από την Γερμανία, η ίδια δηλώνει πως την κέρδισε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα, και συγκεκριμένα το χωριό του συζύγου της, το Ποδοχώρι Καβάλας. Έχοντας ζήσει μαζί με τον σύζυγό της αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, σε Σιγκαπούρη και Γερμανία, σε μια επίσκεψη τους στο Ποδοχώρι, πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν εκεί μόνιμα, επενδύοντας πλέον σε μια εναλλακτική ζωή σε επαφή με τη φύση.

Τα τελευταία 3 χρόνια, έχει ξεκινήσει να εργάζεται ως επαγγελματίας αγρότισσα, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις αλλά και του συζύγου της και από τότε, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της φάρμα, στην οποία παράγει τόσο το δικό της λάδι, το οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί με 3 χρυσά βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ελαιόλαδου για το 2021 σε Λονδίνο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη, όσο και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα, όπως άλατα βοτάνων, τα οποία πωλούν κατά κύριο λόγο στη Γερμανία, μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα και την φιλοσοφία παραγωγής που ακολουθεί, εδώ

 

Μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

h-anagennhtikh-georgia-sthn-paragogh-eksairetika-parthenoy-elaioladoy