Σχετικά με εμάς
16.03.2023
Καινοτόμα βιολογικά αφεψήματα βοτάνων με πλούσια λειτουργικά οφέλη
από τη Δανάη Μπερσή, Content Creator, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Οι ωφελούμενοί μας:

Γνωρίστε τον Γιώργο Κουτσιαύτη και την εταιρεία «Ertha»

Ο Γιώργος Κουτσιαύτης είναι 45 ετών και κατάγεται από την Αθήνα. Έχει πλούσιες ακαδημαϊκές σπουδές και πτυχία καθώς το πρώτο του πτυχίο είναι από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας από το Πάντειο Παν/μιο ενώ ταυτόχρονα έχει και δύο μεταπτυχιακά, ένα στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και ένα από το τμήμα International Marketing από το Πανεπιστήμιο Paisley της Σκωτίας.

Αν και για 15 χρόνια εργάσθηκε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο τμήμα το Πωλήσεων, από το καλοκαίρι του 2020, μαζί με τους συνεργάτες του ξεκίνησε  την εταιρεία «Ertha». Η «Ertha» παράγει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας βιολογικά αφεψήματα βοτάνων με νέους καινοτόμους συνδυασμούς, που προσδίδουν λειτουργικά οφέλη σε σύγχρονη και διαφοροποιημένη συσκευασία.

Από την ιδέα στην πράξη:

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος «Με αφετηρία την απόφασή της ομάδας μας να δραστηριοποιηθούμε στο επιχειρείν αλλά και με οδηγό τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων, αναζητήσαμε γνώση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο». Έτσι, η ομάδα, κατόπιν επεξεργασίας διαφόρων ιδεών και μελετώντας τις τάσεις της αγοράς μέσα από το πρίσμα της αναζήτησης της ευεξίας στον σύγχρονο τρόπο ζωής, κατέληξε στη δημιουργία των προϊόντων της.

«Πρόκειται για βιολογικά αφεψήματα βοτάνων με νέους καινοτόμους συνδυασμούς που προσδίδουν λειτουργικά οφέλη, σε σύγχρονη διαφοροποιημένη συσκευασία. Εφαρμόζουμε διαχείριση απόλυτης ποιότητας σε όλα τα επίπεδα, φιλοδοξώντας να διαθέτουμε στους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα στον κλάδο μας», λέει ο Γιώργος.

Ρωτώντας τον Γιώργο να μου περιγράψει μια χαρακτηριστική ημέρα εργασίας στην «Ertha» είναι σαφές πως η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα πλήρες σύστημα βελτιστοποίησης των διαδικασιών, δίνοντας έμφαση πάνω απ’ όλα στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και στα λειτουργικά οφέλη που αυτά προσφέρουν.

Ο Γιώργος αναφέρει πως, «Η ‘Ertha’ έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραγωγικής εταιρείας. Συνταγές, πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, παραγωγή, πώληση και διανομή των προϊόντων. Σε αυτό το στάδιο, εμείς, οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας καθώς και ο συνεργάτης μας, υπεύθυνος παραγωγής, καλούμαστε να συντονίσουμε και να διαχειριστούμε όλα τα παραπάνω σε καθημερινή βάση».

 

Η Ertha δημιουργεί ένα καινοτόμο πεδίο αφεψημάτων ευεξίας.

Η γκάμα των προϊόντων τους, έως τώρα, περιλαμβάνει 11 διαφορετικούς κωδικούς σε τρεις κατηγορίες: Στην κατηγορία Homeostasis, είναι η πρώτη εταιρεία που έχει συνδυάσει τη βιομηχανική κάνναβη με ελληνικά αρωματικά βότανα όπως τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, λεβάντα, κρόκο Κοζάνης και καλέντουλα. Παράλληλα, η κατηγορία XT Focus Blends περιλαμβάνει τέσσερις κωδικούς, όπου με στοχευμένη επιλογή των συστατικών τους ως προς τα λειτουργικά οφέλη έχουν δημιουργηθεί αφεψήματα όπως το Winter’s Shield, το Ultimate Boost, το Female Care και το Nine Months. Επίσης, με τη σειρά Cold Brew η εταιρεία συστήνει την καινοτομία του εμβαπτιζόμενου teabag απευθείας στο κρύο νερό, φυσικό ή ανθρακούχο με τρία διαφορετικά προϊόντα: το Elevate, ττο Detox και το Performance.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022»:

Τι ώθησε όμως την ομάδα να πάρει την απόφαση και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022» που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»;

«Μέσα από το πρόγραμμα, θελήσαμε να αντλήσουμε γνώση για τη δουλειά μας, να έρθουμε σε επαφή με άλλους παραγωγούς και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος, προσθέτοντας πως «Εξίσου σημαντικό γιε εμάς ήταν και να λάβουμε υποστήριξη, τόσο οικονομική όσο και πρακτική σχετικά με νέα προϊόντα που σχεδιάζουμε».

Όλα τα παραπάνω λοιπόν, οι προσδοκίες και οι γνώσεις που έλαβαν από το πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022», ο Γιώργος θεωρεί πως καλύφθηκαν πλήρως μέσα από τη συμμετοχή τους, δηλώνοντας ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη για αυτό.

Κοιτάζοντας το μέλλον με σταθερά βήματα.

Τα προϊόντα της Ertha μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί στο τμήμα βιολογικών σε μεγάλες αλυσίδες super market, σε πολλά καταστήματα delicatessen, σε καταστήματα HORECA και φυσικά στο e-shop της εταιρείας, Ertha.gr.

Μιλώντας με τον Γιώργο για τα μελλοντικά σχέδια της «Ertha» και πως τα οραματίζεται, είναι εμφανές πως η ομάδα προχωράει μπροστά με αγάπη, αφοσίωση και σταθερά βήματα.

Κλείνοντας λοιπόν τη συζήτησή μας, ο Γιώργος αναφέρει πως «Αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια, τη γνώση και την εμπειρία προκειμένου να αναπτυχθεί γρήγορα και βιώσιμα η εταιρεία μας. Εκτός όμως από αυτό, διεκδικούμε νέες αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό και επεξεργαζόμαστε τη δημιουργία νέων ποιοτικών προϊόντων, πάντοτε στο πλαίσιο της καινοτομίας και της διαφοροποίησης στον αγροδιατροφικό κλάδο».

kainotoma-biologika-afepshmata-botanon-me-ploysia-leitoyrgika-ofelh