Σχετικά με εμάς
20.04.2023
Δημητριακά, κριτσίνια και κράκερ, Βιολογικά & Ελληνικά
από τη Δανάη Μπερσή, Content Creator, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Οι ωφελούμενοί μας:

Γνωρίστε τον Αντώνη Αμανιό και την εταιρεία «JFOODS AE»

Ο Αντώνης Αμανιός, από το 2019 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της «JFOODS AE», η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής βιολογικών δημητριακών, κριτσινιών και κράκερ. H «JFOODS AE» είναι μια μικρή αναπτυσσόμενη εταιρία η οποία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», βλέποντας σημαντικά οφέλη και προοπτικές εξέλιξης.

Ο Αντώνης κατάγεται από τον Τρίλοφο Πιερίας και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια εκπόνησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Χρηματοοικονομική Διαχείριση. Έχει δραστηριοποιηθεί για αρκετά χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων, ως εκπαιδευτής και καθηγητής στα μεταπτυχιακά διπλώματα της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα έχει υπάρξει στο παρελθόν σε διευθυντικές θέσεις σε  μια πληθώρα ελληνικών εταιριών.

Όταν ρώτησα τον Αντώνη τι τον ώθησε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία στον κλάδο της αγροδιατροφής, μου απάντησε χαρακτηριστικά πως, «Σαν επαγγελματίας είχα την ευκαιρία να απασχοληθώ στην διεύθυνση Μάρκετινγκ μιας εκ των πιο επιτυχημένων εταιριών στον χώρο της λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα, την Green Family. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της «JFOODS» ενώσαμε τις δυνάμεις μας 3 φίλοι από διαφορετικά backgrounds που όμως τελικά σχετίζονται άμεσα».

Ο Θόδωρος Πανταλέων, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Green Family με μεγάλη εμπειρία και γνώση στην αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Χωλίδης με σπουδές μάρκετινγκ στην Αγγλία και δραστηριοποίηση ως επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και φυσικά ο Αντώνης Αμανιός. «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας αφού πιστέψαμε πολύ στην ιδέα αλλά και στη συνεργασία μας», προσθέτει.

Από την ιδέα στην πράξη:

H «JFOODS AE», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Αντώνης, είναι μια μικρή αναπτυσσόμενη εταιρία που όμως απαιτεί την πλήρη προσοχή και το μεράκι όλων όσων απασχολούνται σε αυτήν. Η δουλειά τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς επιδιώκουν να βασίζεται στην καινοτομία ενώ παράλληλα, έχουν ως στόχο τα προϊόντα τους να ξεχωρίσουν για την ποιότητα τους, και παράλληλα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

«Η καθημερινότητά μας είναι ενδιαφέρουσα, δύσκολη, απαιτητική όμως παράλληλα συναρπαστική και δημιουργική. Ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο καθώς πλέον εξάγουμε σε 14 χώρες. Ακόμη είμαι σε διαρκή επαφή με επαγγελματίες του είδους, όπως τεχνολόγους τροφίμων, εξαγωγείς, χονδρεμπόρους και λιανεμπόρους, υποψήφιους προμηθευτές, πιστοποιητικούς οργανισμούς κ.λπ.».

Παράλληλα στην «JFOODS», η ομάδα είναι σε μια διαρκή αναζήτηση βελτίωσης των τρόπων παραγωγής, δημιουργίας και καινοτομίας αλλά και ανάπτυξης της εξωστρέφειάς της. Όπως προσθέτει ο Αντώνης, «Δεν θα έλεγα ότι κάθε ημέρα εργασίας στην «JFOODS» είναι μια συνηθισμένη μέρα ρουτίνας, το αντίθετο, κάθε ημέρα είναι για εμάς και μια ημέρα δημιουργίας αφού ακόμη άλλωστε βρισκόμαστε σε αυτή την φάση».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022»:

Τι ώθησε όμως τον Αντώνη και την ομάδα να πάρει την απόφαση και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022» που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»;

«Είχα δει τις δράσεις του οργανισμού και την σοβαρή στήριξη που παρείχε στις συμμετέχουσες εταιρίες αλλά και στην προβολή των δράσεων, η οποία ήταν άκρως επαγγελματική. Πήραμε την απόφαση πολύ εύκολα αφού εκτός της οικονομικής ενίσχυσης, κατά την άποψή μου, το πιο σημαντικό κίνητρο ήταν η γνώση που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε σαν εταιρία», αναφέρει ο Αντώνης, καθώς στην «JFOODS» πάντα επιδιώκουν να εξελίσσουν τις γνώσεις τους.

Παράλληλα, οι προοπτικές δικτύωσης με άλλες εταιρίες της Ελλάδος και το ενδεχόμενο της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρίας τους, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές και προσαρμόζοντας τες στις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες, ήταν κάτι που η ομάδα αποζητούσε μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

Και καθώς φαίνεται, η συμμετοχή τους, τους προσέφερε αυτά που αποζητούσαν. Ο Αντώνης αναφέρει χαρακτηριστικά, «Θεωρώ πως το πιο σημαντικό όφελος από την συμμετοχή μας είναι το γεγονός της διάχυσης της γνώσης και της δικτύωσή μας με άλλες εταιρίες της Ελλάδος. Πολλές φορές είναι σημαντικό για μία εταιρία να διαπιστώνει ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο και να βλέπει ότι οι προοπτικές μεγαλύτερης βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα της δράσης της (διοίκηση – παραγωγή – πωλήσεις – επικοινωνία κ.λπ.) είναι θετικές και εφικτές».

Κοιτάζοντας το μέλλον με σταθερά βήματα.

Στην «JFOODS», με προσωπική δουλειά, μεράκι αλλά και πλέον με τη βοήθεια του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Αγροανέλιξη 2022», έχουν καταφέρει να εξάγουν τα βιολογικά προϊόντα δημητριακών, κριτσινιών και κράκερ σε 14 χώρες ανά τον κόσμο αλλά και να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους, χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές.

Στα άμεσα σχέδια της ομάδας είναι να αναπτύξουν την εταιρίας τους με την προμήθεια νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού παραγωγής, τα οποία θα τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν την βέλτιστη ποιότητα στον καλύτερο δυνατό χρόνο παραγωγής. Κλείνοντας, ο Αντώνης μου αναφέρει πως, «Ακόμη, στοχεύουμε στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της  «JFOODS», στην αύξηση των εξαγωγών της αλλά και στην ανάπτυξη μιας ακόμη σειράς νέων καινοτόμων προϊόντων, που θα αυξήσουν και θα ενισχύσουν την θέση μας τόσο στην Ελληνική, όσο και στην παγκόσμια αγορά».

dhmhtriaka-kritsinia-kai-kraker-biologika-ellhnika