Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο της αγροδιατροφής με εμπειρία στη διαχείριση ανάλογων μη κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών.
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
Η Έφη ηγείται του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά από την προγραμματική του εξαγγελία (2018) μέχρι σήμερα.
Ο οργανισμός έχει υποστηρίξει 30.000+ επαγγελματίες και 120+ μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ίδρυση νέων συνεργατικών σχημάτων και την ανάπτυξη πολυάριθμων αγροδιατροφικών προϊόντων. Έχει εδραιώσει εκτενές δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών, διατηρώντας στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ. Δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία με πολλαπλασιαστή x3,6, στηρίζοντας τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής και του τροφίμου ως καριέρα επιλογής για τους νέους.
Με την ηγεσία της, ο οργανισμός λαμβάνει εθνική και διεθνή αναγνώριση: αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκό Best Practice της DGAgri European Commission, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ, επιλέχθηκε στο 3Μ Impact Global, συμμετείχε με πρόσκληση της Ουγγρικής Κυβέρνησης στο ECOSOC Youth Forum 2023, Ηνωμένα Έθνη. Σήμερα, επεκτείνει τη δράση του στη Μεσόγειο εγκαινιάζοντας συνεργασία με την General Fisheries Commission of the Mediterranean, Food & Agriculture Organization των Ηνωμένων Εθνών.
Η Έφη αναγνωρίστηκε για το έργο της στην έκδοση «Ηγέτιδες» της Καθημερινής. Είναι μέλος Δ.Σ. του Smart Agro Hub Competence Center, των Επιτροπών Αγροτεχνολογίας, Eλληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Αγροτικής Οικονομίας, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Αγροτικής Εξέλιξης, International Chamber of Commerce Women, «Ελληνική Διατροφή 2.0», ΥΠΑΑΤ. Αρθρογραφεί σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, γυναικείας επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης στον αγροδιατροφικό κλάδο.
Είναι έμπειρη επαγγελματίας στρατηγικής μάρκετινγκ με ιστορικό επιτυχούς ολοκλήρωσης σύνθετων διεθνών έργων και έργων εθνικής σημασίας στην Ελλάδα, όπως η Στρατηγική Μάρκετινγκ και Branding για την Ελλάδα ως Τουριστικό Προορισμό, το μεγαλύτερο έργο συμβουλευτικής στην επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και η Διεθνής Στρατηγική Μάρκετινγκ και Branding για το Ελληνικό Κρασί.
Κατέχει Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πολιτιστική Διαχείριση (City University of London) και στο Marketing (Chartered Institute of Marketing of London). Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, πιστοποιημένη business coach, Associate του Chartered Institute of Marketing London, μέντορας σε προγράμματα επιχειρηματικότητας, Διπλωματούχος φλαουτίστρια και εθελόντρια στο Make-A-Wish-Greece.
Ο Ηλίας διαθέτει μεγαλύτερη των 30 ετών επαγγελματική εμπειρία κυρίως ως ανώτερο και ανώτατο οικονομικό και διοικητικό στέλεχος εταιρειών του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού τομέα, του τομέα κατασκευής & διαχείρισης ακινήτων, της θεσμικής διαχείρισης επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (real estate investment funds) και του τομέα επενδύσεων σε υδρογονάνθρακες. Η επαγγελματική αυτή εμπειρία και εξειδίκευση επιμερίζεται σε δέκα (10) χρόνια στις ΗΠΑ, και είκοσι (20) χρόνια στην Ελλάδα και τις χώρες της Βαλκανικής.
Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος επιχειρήσεων σε αναπτυσσόμενες εταιρείες ακινήτων και στρατηγικών επενδύσεων μέσω της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων τομέων της Ελληνικής οικονομίας. Με την ευρύτητα της επαγγελματικής του πολύχρονης και πολυσχιδούς εμπειρίας, έχει συμβάλλει ως άμεσα εμπλεκόμενος στην διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων άνω των € 400 εκατ. και αξίας περιουσιακών στοιχείων άνω του € 1 δις.
Ο Ηλίας διαθέτει πτυχίο Οικονομικών από το University of California Los Angeles (UCLA) των ΗΠΑ (1983) και MBA από το Thunderbird School of Global Management (1985), Phoenix, Arizona επίσης στις ΗΠΑ. Τα πτυχία του είναι ανεγνωρισμένα στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ομιλεί Αγγλικά ως μητρική γλώσσα, ως επίσης και καλά Γαλλικά και Ρουμάνικα. Εχει πλήθος συμμετοχών σε επαγγελματικά συνέδρια, σεμινάρια και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Email: ilias@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Ο Γεράσιμος διαθέτει πάνω απο 10 χρόνια εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα εργαζόμενος σε λογιστικά γραφεία και οργανωμένα λογιστήρια μεγάλων εταιρειών. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών κατάφερε να εξελιχθεί επαγγελματικα έχοντας αναλάβει διαφορές αρμοδιότητες της οικονομικης διεύθυνσης ως Boηθός Λογιστή, HR Assistant και Finance Assistant.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλαδος και κάτοχος επαγελματικής άδειας Λογιστή-Φοροτέχνη Β’ τάξης.
Email: finance@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Η Μόνα έχει εκτενή εμπειρία στο Operations και Project /Program Management, με έμφαση στο χώρο των διεθνών μη κυβερνητικών/μη κερδοσκοπικών οργανισμών (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υποστήριξης Ασύλου κ.α.). Έχοντας νομικό επαγγελματικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο όπως και εμπειρία στις Διεθνείς Σχέσεις ως συνεργάτης σε ερευνητικά ινστιτούτα, ειδικεύτηκε στη διαχείριση έργων/προγραμμάτων, στη νομική συμβουλευτική, στη αρωγή αιτούντων διεθνή προστασία, στην εκπαίδευση επαγγελματιών του ανθρωπιστικού τομέα και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
Κατέχει Πτυχίο Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη Διαχείριση Έργων, στον Κοινωνικό Αποκλεισμό από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Δημιουργική Γραφή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων σχετικών με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Έχει εργαστεί και ζήσει σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία, εργάζεται με επαγγελματική επάρκεια σε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και, όταν δεν εργάζεται, ακούει και παίζει μουσική, διαβάζει και ταξιδεύει.
Email: mona@generationag.org
Τηλ: +30 2310 471 292
Ο Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Edinburgh Napier University πάνω στο Event and Festival Management.
Η εμπειρία του πάνω στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων προέρχεται τόσο από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου ως εθελοντής είχε συμμετάσχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όσο και από την πολυετή εργασία του πάνω στο τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων σε Σκωτία (Adjust Productions & Fringe Festival) και Ελλάδα (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης & Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).
Email: george@generationag.org
Τηλ: +30 2310 471 292
Η Γιώτα είναι επαγγελματίας στον Τομέα της Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί σε συμβουλευτικές και διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτιστικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ.
Πριν την ένταξή της στην ομάδα μας, εργαζόταν για την εταιρεία V & O Greece, στον τομέα του account management για πελάτες στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων και των logistics. To 2017 δημιούργησε το ταξιδιωτικό blog ItGirl.gr.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις και την Επικοινωνία από το King’s College, London. Το 2017 παρακολούθησε εργαστήρι παραγωγής δημοσιογραφικού βίντεο στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το 2014 εργάστηκε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά, ενώ έχει επαγγελματική επάρκεια σε Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Email: giota@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Η Αρχόντω εργάζεται στον Μη Κερδοσκοπικό Τομέα από το 2014 έχοντας αποκτήσει σημαντική γνώση του Φιλανθρωπικού Οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει δουλέψει σε οργανώσεις (HIGGS, Caritas Athens, Emfasis etc.) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης ικανοτήτων, και της υποστήριξης νέων, αλλά και ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων αναλαμβάνοντας καθήκοντα σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης προγραμμάτων και δράσεων, όπως και ανεύρεσης πόρων και τον συντονισμό ομάδων.
Πριν την ένταξή της στην ομάδα μας, είχε προσφέρει συμβουλευτική σε περισσότερες από 60 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις σε ζητήματα στρατηγικής, στη διαχείριση έργων, στη συγγραφή προτάσεων χρηματοδότησης, αλλά και στον σχεδιασμό εκστρατειών crowdfunding. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με ειδικούς του Τρίτου Τομέα και εκπροσώπους των μεγαλύτερων Κοινωφελών Ιδρυμάτων, Εταιρειών και Πρεσβειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει υποστηρίξει εθελοντικά το έργο αρκετών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, ενώ το 2015 ήταν ανάμεσα στους 10 νικητές του προγράμματος “World of Difference” του Ιδρύματος Vodafone.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
Email: archonto@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Ο Δημήτρης κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Γεωπονίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία. Η διδακτορική του έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.
Το 2009 ίδρυσε την εταιρεία "AEIPHORIA-Green Solutions" όπου εκπόνησε έργα στον τομέα της αστικής γεωργίας και του τοπίου. Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ως συμβασιούχος υπάλληλος. Πριν από αυτό εργάστηκε για το Υπουργείο Γεωργίας. Ήταν ένας από τους κύριους συγγραφείς της Μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελληνική Γεωργία της Εθνικής Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή (Τράπεζα της Ελλάδος).
Συμμετείχε επίσης σε διάφορες μελέτες ιδιωτικής (Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος) και δημόσιου τομέα (Κυπριακή Κυβέρνηση, Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδας, Νότιο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη).
Στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης εργάστηκε για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ως εθνικός εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση και την ταξινόμηση του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.
Email: dimitris@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Η Καλλιόπη έχει σπουδάσει στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης με θέμα ‘Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας’ από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Έχει εργασθεί στον τομέα της Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων. Διαθέτει επίσης εκτενή εργασιακή εμπειρία στον κλάδο της Γεωργίας Ακριβείας και συγκεκριμένα στην οργάνωση και τον συντονισμό έργων ευφυούς άρδευσης.
Email: kalliopi@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Η Δόμνα έχει σπουδάσει στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Διαχείριση υδατικών πόρων.
Έχει μελετήσει τις τεχνικές αποκατάστασης υποβαθμισμένων περιοχών υπό μεσογειακές συνθήκες στο ινστιτούτο CEAM στην Ισπανία.
Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στο κομμάτι που αφορά την διαχείριση δημοσίων και ιδιωτικών έργων πρασίνου καθώς και στην διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Διαθέτει διεθνή πιστοποίηση από τον οργανισμό Wine & Spirit Education Trust για το κρασί.
Email: domna@generationag.org
Τηλ: +30 2310 471 292
Ο Αντώνης ασχολείται με την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων που αναπτύσσουν δυναμικά οικοσυστήματα και έχουν ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο και έχει μεγάλη εμπειρία στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εκπαίδευσης.
Ασχολήθηκε ενεργά με την ανάπτυξη της στρατηγικής καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων και το 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση του Athens Digital Lab, του πρώτου δημοτικού τεχνολογικού κόμβου καινοτομίας στη Ελλάδα, που υποστηρίζει προηγμένες καινοτόμες λύσεις “έξυπνης πόλης”. Έχει αξιολογήσει περισσότερες από 250 προτάσεις σχετικά με τις έξυπνες πόλεις και τον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχει υποστηρίξει δεκάδες startups και έχει διοργανώσει εκδηλώσεις καινοτομίας, με περισσότερους από 5000 συμμετέχοντες.
Είναι επίσης ο συνιδρυτής του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Mataroa, με έδρα την Καλαμάτα, ο οποίος σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα στους τομείς της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, της αστικής ανάπτυξης και του πολιτισμού, με έμφαση στην ελληνική επαρχία.
Είναι ενεργό μέλος του ελληνικού startup οικοσυστήματος, υπότροφος του International Visitor Leadership Program (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα την “νεανική επιχειρηματικότητα” και νικητής του Alumni Engagement Innovation Fund για τα έτη 2017 και 2018.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος MSc. με θέμα τη διαχείριση της καινοτομίας από το Athens Information Technology.
Email: antonis@generationag.org
Τηλ: +30 210 6917986
Ο Σταύρος έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν έκανε το Μάστερ του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος Εναλλακτικού και Βιώσιμου Τουρισμού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν τις θεματικές ενότητες του Digital Marketing και των Εξαγωγών.
Έχει εργασθεί ως Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντάς τις στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, την αναδιοργάνωση τμημάτων πωλήσεων, τις εξαγωγές και το σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών μάρκετινγκ. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στο Εργαστήριο Μάρκετιγνκ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (MarLab), ενώ ως εθελοντής μέντορας στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων(ΣΕΝ) έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις με θέμα την επιχειρηματικότητα σε σχολεία όλων των βαθμίδων και έχει υποστηρίξει ομάδες μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας.
Email: stavros@generationag.org
Η Δανάη είναι επαγγελματίας στον τομέα του marketing και του business management με ειδίκευση στον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο.
Έχει εμπειρία στη διαχείριση και την προώθηση της δράσης χώρων πολιτισμού, ενώ είναι υπεύθυνη marketing και πολιτιστικών δράσεων στο «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών» όπου και έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, την 1η Virtual Reality περιήγηση σε μουσείο στη χώρα, η οποία απευθύνεται και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο marketing στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ έχει Master στον τομέα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση» από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Πολιτιστική διαχείριση. Παράλληλα, έχει μελετήσει και τη λειτουργία καινοτόμων μορφών επιχειρηματικότητας, όπως τις Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων και τα Hubs στον πολιτιστικό, δημιουργικό αλλά και τουριστικό κλάδο.
Email: danae@generationag.org
Πανεπιστήμιο Rutgers
Ο Δρ. Robert M. Goodman, βιολόγος φυτών και ιολόγος, είναι ειδικός στους μικροοργανισμούς του εδάφους και στις ασθένειες των φυτών. Από το 2005 έχει διετελέσει Κοσμήτορας Γεωργίας και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Rutgers, επικεφαλής τόσο της Σχολής Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών όσο και του Αγροτικού Πειραματικού Σταθμού του Νιου Τζέρσεϋ.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell, όπου απέκτησε πτυχίο B.S. στις φυτικές επιστήμες το 1967. Μετά από δύο χρόνια πολιτικής θητείας, ολοκλήρωσε Ph.D. στην παθολογία των φυτών στο Πανεπιστήμιο Cornell το 1973. Του απονεμήθηκε μεταδιδακτορική υποτροφία NATO από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για τη μελέτη μοριακής ιολογίας στο Ινστιτούτο John Innes στο Norwich της Αγγλίας. Το 1974 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign και αργότερα προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή το 1978 και σε Καθηγητή το 1981.
Το 1982, ο Δρ. Goodman ονομάστηκε Αντιπρόεδρος, και στη συνέχεια Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης στη Calgene, Inc., μια πρώιμη εταιρεία βιοτεχνολογίας φυτών και πρωτοπόρος στη γενετική μηχανική για τα είδη των καλλιεργειών, κυρίως την αντίσταση στα φυτοφάρμακα και τη χρήση RNA για την τροποποίηση των χαρακτηριστικών της καλλιέργειας.
Από το 1991 έως το 2005 ήταν καθηγητής φυτοπαθολογίας και περιβαλλοντικών μελετών στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison, όπου το εργαστήριό του διεξήγαγε πρωτοποριακή εργασία σχετικά με την ποικιλομορφία των μικροοργανισμών του εδάφους ανθεκτικών στην καλλιέργεια και ανέπτυξε την προσέγγιση για τις μελέτες μικροβιακής βιολογίας ευρέως αποκαλούμενη ως μεταγονιδιωματική.
Έχει δημοσιεύσει ευρέως σε επιστημονικά περιοδικά όπως στα περιοδικά Επιστήμη, Φύση, Ιολογία και στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών πάνω σε θέματα όπως η μεταγονιδιωματική του εδάφους, η ανακάλυψη των geminiviruses και ο χαρακτηρισμός απροσδόκητων κλάδων Archaeal και Eubacterial στο έδαφος.
Ο Δρ. Goodman έχει επίσης υπηρετήσει σε ανώτερες ηγετικές θέσεις, όπως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου Αραβοσίτου και Βελτίωσης του Σιταριού (CIMMYT). Επίσης, ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του Προγράμματος Συνεργατικής Έρευνας Καλλιέργειας του Ιδρύματος McKnight και πρόεδρος του Τμήματος Γεωργίας, Τροφίμων και Φυσικών Πόρων της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση των Επιστημών (AAAS).
Είναι εκλεγμένος συνεργάτης του AAAS και της Αμερικανικής Ακαδημίας Μικροβιολογίας
Η Δρ. Lia Papathomas είναι υπεύθυνη για το ρόλο του Rutgers στη διαχείριση των επιχειρήσεων του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά (NeAGen). Έλαβε το MSW σπουδάζοντας Εργασιακά Θέματα και το Διδακτορικό της στη Γνωστική Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο Columbia. Η έρευνα της Δρ. Papathomas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της επιστημολογικής κατανόησης και της κριτικής σκέψης και περιλαμβάνει μελέτες στο Πανεπιστήμιο Columbia, στη Σχολή Βιομηχανικών και Εργασιακών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Cornell και στο Ινστιτούτο Μελέτης της Παιδικής Ανάπτυξης στην Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson. Είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου Rutgers, έχοντας αποφοιτήσει με πτυχίο Ψυχολογίας. Η Δρ. Papathomas έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στην αξιολόγηση προγραμμάτων, στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και στη διοίκηση ανώτερης εκπαίδευσης.
Η Δρ. Σαλώμη Παπασπύρου-Rao είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Rutgers, New Brunswick. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ παράλληλα συντονίζει την πρωτοβουλία «Μια Διατροφή» στο Ινστιτούτο Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας του New Jersey, στο Πανεπιστήμιο Rutgers. Η διατριβή της εστιάστηκε στο μεταβολισμό των λιποκυττάρων, συγκεκριμένα στην ορμονική ρύθμιση της λιποπρωτεϊνικής λιπάσης και της λεπτίνης από τα ανθρώπινα λιποκύτταρα. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της, η Παπασπύρου-Rao συμμετείχε ως συν-διευθύντρια της Ομάδας Παχυσαρκίας του New Jersey, συντονίζοντας την έρευνα στον τομέα της παχυσαρκίας μεταξύ του Rutgers κι άλλων ερευνητικών ινστιτούτων στην περιοχή του New Jersey και της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, συντόνισε πολυάριθμα συνέδρια στον τομέα της βασικής έρευνας γύρω από την παχυσαρκία καθώς και γύρω από τον τομέα της κοινοτικής διατροφής.
Πιο πρόσφατη έρευνα αφορά στη σχέση μεταξύ της απώλειας βάρους και των γευστικών προτιμήσεων στο εργαστήριο Αισθητηριακής Αξιολόγησης/Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου Rutgers. Η Παπασπύρου-Rao έλαβε το προπτυχιακό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, στον τομέα της Διατροφής και της Τεχνολογίας Τροφίμων και το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Cornell, στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων με δευτερεύον αντικείμενο σπουδών στη Βιοχημεία. Eίναι επίσης πιστοποιημένη Διατροφολόγος (RDN).
Ο Δρ. MUKUND V. KARWE είναι Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων και Κοσμήτορας Διεθνών Προγραμμάτων στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Rutgers, New Jersey. Ο Δρ. Karwe έχει Ph.D. στη Μηχανολογία και Αεροδιαστημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Rutgers. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο Δρ. Karwe έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 ερευνητικά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων σε θέματα όπως η εξώθηση τροφίμων, το μαγείρεμα σε μικροκύματα, ο εμπλουτισμός τροφίμων με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η επεξεργασία τροφίμων υψηλής πίεσης, η επίδραση της επεξεργασίας στα φαρμακευτικά διατροφικά σκευάσματα, η επεξεργασία ψυχρού πλάσματος και η ροή τροφίμων στο γαστρεντερολογικό σωλήνα του ανθρώπου. Η έρευνά του έχει υποστηριχθεί από το Τμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ, τη Βιομηχανία Τροφίμων των Η.Π.Α. και το στρατό των ΗΠΑ.
Ο Δρ. Karwe έχει δώσει κεντρικές ομιλίες κι ερευνητικά σεμινάρια στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ιταλία, το Κουβέιτ, την Κορέα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δρ. Karwe είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (IAFoST), μέλος του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) των Η.Π.Α., και είναι αποδέκτης πολλών Βραβείων Διδακτικής Αριστείας από το Rutgers και σε εθνικό επίπεδο από τις Η.Π.Α.
Η Laura Lawson είναι Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων της Σχολής Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers, New Brunswick. Έχει πτυχίο στις Περιβαλλοντικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Κρουζ και MLA και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Berkeley. Ένα μέρος της έρευνάς της έχει να κάνει με τον ιστορικό και σύγχρονο ανοιχτό κοινοτικό χώρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην αστική γεωργία και τον μεταβαλλόμενο ρόλο των πάρκων σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα συλλογικό πρόγραμμα, Καλλιεργώντας τη Δικαιοσύνη, για τη δημιουργία ιστοσελίδας η οποία διερευνά τις αφροαμερικανικές αξίες κι εμπειρίες στην αγροτική και την αστική γεωργία. Είναι συγγραφέας του City Bountiful: ένας αιώνας κοινοτικής κηπουρικής στην Αμερική (Berkeley: University of California Press, 2005) και συν-συγγραφέας του Design as Democracy: Τεχνικές Συλλογικής Δημιουργικότητας (Washington DC: Island Press, 2017) του Greening Cities, Growing Communities: Οι Αστικοί Κοινοτικοί Κήποι στο Σηάτλ (Seattle: University of Washington Press, 2009) καθώς και σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, επιμελημένα βιβλία και δημοφιλή μέσα ενημέρωσης. Στο Rutgers, η Καθηγήτρια Lawson διδάσκει μαθήματα επικεντρωμένα σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα στο σχέδιο και τον προγραμματισμό.