ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Συμβουλευτική Υποστήριξη Αιγοπροβατοτρόφων Καρδίτσας


Σκοπός Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ) με την επιστημονική καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων των Πανεπιστημίων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παπαδομιχελάκης Γεώργιος (ΓΠΑ) και η Επίκουρος Καθηγήτρια κ. Ναταλία Βασιλείου (ΠΘ).

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης θα διερευνήσει τις επιχειρηματικές και παραγωγικές ανάγκες των αιγοπροβατοτρόφων, της ευρύτερης περιοχής του νομού Καρδίτσας. Θα επιλεγούν έως 40 αιγοπροβατοτρόφοι και θα οργανωθούν σε ένα σχήμα, με σκοπό την εκπόνηση στοχευμένων επιχειρηματικών σχεδίων και παρεμβάσεων στην κτηνοτροφική τους μονάδα και την πλήρη καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη στην εφαρμογή αυτών των σχεδίων σε δύο άξονες. Ο άξονας 1 (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα περιλαμβάνει θέματα διατροφής και διαχείρισης των μονάδων και ο άξονας 2 (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα στοχεύσει σε θέματα αναπαραγωγικής διαχείρισης.

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Αίτηση Συμμετοχής

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους αιγοπροβατοτρόφους για μία βιώσιμη ανάπτυξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων, προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ζωτικά θέματα, αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείρισης των ποιμνίων. 

 

Σε ποιους απευθύνεται

  • Αιγοπροβατοτρόφους, που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις πλέον σύγχρονες πρακτικές της αιγοπροβατοτροφίας σε θέματα που εκτείνονται από τη διαχείριση των ποιμνίων και την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ως την οικονομική διαχείριση της επιχείρησής τους.
  • Περιορισμοί: Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης.


Πρόγραμμα Συμβουλευτικής

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων & υποστήριξη των αιγοπροβατοτρόφων για ένα παραγωγικό κύκλο

 

Περιοχή δράσης συμβουλευτικής υποστήριξης

  • Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας 

 

Διάρκεια δράσης

Η συμβουλευτική υποστήριξη θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες. 


Περισσότερες πληροφορίες

Ναταλία Βασιλείου
Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
email: navasileiou@uth.gr

Γιώργος Παπαδομιχελάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
email: gpapad@aua.gr

 

Αίτηση Συμμετοχής

symboyleytikh-yposthriksh-aigoprobatotrofon-karditsas