Trophy Meet-ups

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το 2024 δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα θα υλοποιείται εντός των πανεπιστημίων, κρατώντας τη δομή των προηγούμενων Meet-ups, με panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών. Σε κάθε Trophy Meet-up θα προκύψει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά οχτώ νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

1o TrophyΤροφή Meet-Up

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Trophy Meet-up για το 2024, στις 17.00, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας (Ομονοίας 50, Τ.Κ. 653 02). Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2024, είχε στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα.

Tα Trophy Meet-ups αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 1ου Trophy Meet-up, παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν την αειφόρο διαχείριση πόρων, ενέργειας & υδάτων στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και την ασφάλεια τροφίμων, την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και πρακτικές μείωσης απορριφθέντων τροφών. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν και παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους, ενώ είχαν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία προέκυψε η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Meet-ups για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

Η δράση συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, και υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Καβάλας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόγραμμα

Τοποθεσία: Επιμελητήριο Καβάλας, Ομόνοιας 50, Καβάλα

Ημερομηνία: Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ώρα: 17.00-21.00

Κεντρική Θεματική: Αγροδιατροφική Ανάπτυξη & Αειφορία - Η επόμενη ημέρα του κλάδου

17:00-17:05

Xαιρετισμοί

17:05-17:15

Παρουσίαση TrophyΤροφή 2023 & Προγράμματος Ημέρας

17:15-17:55

Πάνελ Συζήτησης

Αειφόρος Διαχείριση Πόρων, Ενέργειας & Υδάτων στην Αγροδιατροφική Επιχειρηματικότητα

Παρουσίαση

AgroApps

Συμμετέχοντες

Παλιόκας Ιωάννης, Συντονιστής, Επίκουρος Καθηγητής, ΔΙΠΑΕ

Βαλσαμίδης Σταύρος, Καθηγητής, ΔΙΠΑΕ

Κρινίδης Στέλιος, Επίκουρος Καθηγητής, ΔΙΠΑΕ

Χατζηλιάδης Γιώργος, Συνεταιρισμός ΕΑΣ Καβάλας

18:00-18:50

Πάνελ Συζήτησης

Ασφάλεια Τροφίμων, Eφοδιαστική Aλυσίδα & Πρακτικές Μείωσης Απορριφθέντων Τροφών

Παρουσίαση

Μενοίκιο

Συμμετέχοντες

Καλλιόπη Καλαμπούκα, Συντονίστρια, Καθηγήτρια, ΔΙΠΑΕ

Δημήτριος Χατζούδης, Επίκουρος Καθηγητής, ΔΙΠΑΕ

18:40-19:00

Διάλειμμα

19:00-19:50

Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών

19:50-20:50

Παρουσιάσεις Ιδεών

20:50-21:00

Κλείσιμο

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση

Με την Υποστήριξη