Trophy Meet-ups

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το 2024 δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα θα υλοποιείται εντός των πανεπιστημίων, κρατώντας τη δομή των προηγούμενων Meet-ups, με panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών. Σε κάθε Trophy Meet-up θα προκύψει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά οχτώ νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

2o Trophy Meet-Up

Το 2ο Trophy Meet-up για το 2024 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 17.00, στο Perrotis College. Η εκδήλωση, έλαβε χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά  που στόχο έχει να αναδείξει τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Perrotis College και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ενώ υποστηρίζεται από το Envolve Entrepreneurship. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 2ου Trophy Meet-up είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και panel συζήτησης από καθηγητές του Perrotis College και από εκπροσώπους επιχειρήσεων που αφορούν τις σύγχρονες προκλήσεις του E-commerce στον κλάδο της αγροδιατροφής, καθώς και επιτυχημένες εφαρμογές του E- commerce στην αγορά.  

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε ένα σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών, με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν. Παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους, ενώ είχαν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, προέκυψε η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα λάβει συμβουλευτική υποστήριξη για την ανάπτυξη της πρότασής της και θα διαγωνισθεί με τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στις επόμενες εκδηλώσεις για την ανάδειξη μιας νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο των Trophy Tροφή για το 2024.

Πρόγραμμα

Τοποθεσία: Perrotis College, Μαρίνου Αντύπα 54, 570 01, Θέρμη Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ώρα: 17.00-21.00

Κεντρική Θεματική: To E-commerce στην Καινοτομία των Τροφίμων 

17:00-17:05 Χαιρετισμοί

17:05-17:15 Παρουσίαση TrophyΤροφή 2024 & Προγράμματος Ημέρας

Πάνελ Συζήτησης (17:15-17:35) Οι λύσεις και οι εφαρμογές του E-commerce στην αγορά

Συμμετέχοντες

-Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Perrotis College

-Τηλέμαχος Βακουφάρης, Zarzavat

-Pasquale Lempo, Chef, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου "Mare e Monti"

Παρουσίαση (17:35-17:45) Οι διεθνείς τάσεις στο E-commerce στον κλάδο της Αγροδιατροφής

-Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Manager, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Πάνελ Συζήτησης (17:45-18:15) Οι σύγχρονες προκλήσεις του E-commerce στον κλάδο της αγροδιατροφής

Συμμετέχοντες

-Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Dean Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών Perrotis College

-Δρ. Θεοχάρης Σπυρόπουλος, Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Perrotis College

-Αλέξανδρος Στεφανίδης, Olicatessen

-Μπάμπης Χατζάκος, Co-Founder & Digital Strategist, TheFutureCats

18:15-18:45 Διάλειμμα

18:45-19:30 Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών

19:30-21:00 Παρουσιάσεις Ιδεών

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση

Με την Υποστήριξη