Trophy Meet-ups

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Το 2024 δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα θα υλοποιείται εντός των πανεπιστημίων, κρατώντας τη δομή των προηγούμενων Meet-ups, με panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών. Σε κάθε Trophy Meet-up θα προκύψει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά οχτώ νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

4o Trophy Meet-Up

Την Δευτέρα, 27 Μάϊου πραγματοποιήθηκε το 4ο Trophy Meet-up για το 2024, στις 16.45, στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Δ.Ε.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2024, είχε στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. 

Tα Trophy Meet-ups αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 4ου Trophy Meet-up, παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από καθηγητές του ΑΠΘ και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που μίλησαν για τις σύγχρονες τάσεις και τις προκλήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που συζητήθηκαν, και παρουσίασαν τις ιδέες και τα project τους, ενώ είχαν ευκαιρίες για δικτύωση. Μετά από ψηφοφορία προέκυψε η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Meet-ups για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

To 4ο Trophy Meet-up πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τoυς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΚΕΑΓΡΟ, Technology Transfer Office, Walk A.Π.Θ., με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη των efood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος. Συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόγραμμα

Τοποθεσία: ΚΕ.Δ.Ε.Α, Α.Π.Θ.

Ημερομηνία: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ώρα: 16.45-21.00

Κεντρική Θεματική: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στον κλάδο της Αγροδιατροφής

16:45-16:55 |  Χαιρετισμοί

Χαράλαμπος Φείδας, Πρύτανης Α.Π.Θ.

Γιώργος Κεφαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στέλλα Ψαροπούλου, Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας, Δήμος Θεσσαλονίκης

16:55-17:00 | Παρουσίαση TrophyΤροφή 2024 & Προγράμματος Ημέρας

17:00-17:10 | Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Κράββας, Αγρότης

17:10-17:40 | 1o Πάνελ Συζήτησης: «Οι σύγχρονες προκλήσεις και η καινοτομία στον πρωτογενή τομέα»

Συμμετέχοντες:

Συντονιστής: Στέφανος Κουνδουράς, Καθηγητής Α.Π.Θ.

Γιώργος Ζαλίδης, Καθηγητής Α.Π.Θ. 

Βασίλης Σωτηρούδας, Founder & CCO Centaur

Θανάσης Κουϊμτζής, CEO ΑΘ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε.

Βασίλης Πολύχρονος, CTO Geosense

17:40-17:50 | Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Καθηγητής Α.Π.Θ.

17:50-18:20 | 2o Πάνελ Συζήτησης: «Οι σύγχρονες προκλήσεις και η καινοτομία στον κλάδο των τροφίμων»

Συμμετέχοντες:

Συντονιστής: Γιάννης Μουρτζίνος, Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ. 

Δρ. Στεργιανή Ορδούδη, Τμήμα Χημείας Α.Π.Θ. 

Νίκος Χριστοδούλου, CEO Οικογένεια Χριστοδούλου

Απόστολος Στόϊκος, Project Development Director ΖΑΝΑΕ

18:20-18:40 | Διάλειμμα

18:40-18:55 | Fireside chat

Συμμετέχοντες: Γρηγόρης Χατζηκώστας, General Partner Loggerhead Ventures

Έρη Τόκα, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας Α.Π.Θ.

Βύρων Χρυσοβέργης, WALK Α.Π.Θ.

18:55-19:40 | Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών 

19:40-21:00 | Παρουσιάσεις ΙδεώνΚλείσιμο

Ιδρυτικός Δωρητής

 

Υπό την Αιγίδα

Χορηγοί

Συνδιοργάνωση

Με την Υποστήριξη