Νέα
08.06.2020
Εκδηλώσεις
Toolkit workshop: “Βασικά Οικονομικά για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις”


Workshop για τις βασικές οικονομικές έννοιες στις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις

Την Πέμπτη11/06/2020 (17.00 - 19.00 μ.μ.), το μέλος του ΚΕΜΕΛ, κ Ανδρέας Ακάβαλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, π. Διευθύνων Σύμβουλος, PwC Consulting, θα παρουσιάσει το workshop "Βασικά Οικονομικά για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις". 

Οι επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού κλάδου, θα πρέπει να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις ώστε να μπορούν να κατανοούν και να διαχειρίζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης τους αλλά και να συνδιαλέγονται με τρίτους ενδιαφερόμενους για την οικονομική της πορεία.

Στο online workshop  οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία των «οικονομικών καταστάσεων» μιας επιχείρησης και να κατανοήσουν το πώς αυτές απεικονίζουν τις ταμειακές της ροές, τα αποτελέσματα κάθε χρήσης και την οικονομική κατάσταση σε μια δεδομένη στιγμή.

Θεματικές του workshop

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με ορισμένους βασικούς οικονομικούς όρους, όπως (ενδεικτικά):

  • Ενεργητικό
  • Παθητικό
  • Καθαρή Θέση
  • Αποθεματικά
  • Μικτό/Καθαρό Κέρδος
  • Αποσβέσεις
  • Νεκρό σημείο (break-even point)

ΑΙΤΗΣΗ

Περιορισμένες θέσεις!

Tο workshop θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν) και θα σταλούν στους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων «Toolkit Workshops» που διοργανώνει το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά". Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάζουν κάθε φορά ένα επιχειρηματικό εργαλείο, χρήσιμο για όσους εργάζονται ή επιχειρούν στον αγροδιατροφικό κλάδο. 

 

toolkit-workshop-basika-oikonomika-gia-agrodiatrofikes-epixeirhseis