Νέα
05.03.2019
Νέα
Αίτηση συμμετοχής για δωρεάν εκπαίδευση νέων αγροτών στον «Πειραματικό Αγρό» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Κωπαΐδα, από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Πρόγραμμα για τη μελισσοκομία, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα ψυχανθή

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με τα αντικείμενα της Μελισσοκομίας, των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και της Αειφόρου καλλιέργειας των Ψυχανθών. Ο «Πειραματικός Αγρός» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Κωπαΐδα (Βοιωτία), πλησίον της πόλης της Αλιάρτου. Συνολικά, 150 νέοι που προέρχονται από αστικά και περί αστικά περιβάλλοντα θα εκπαιδευτούν σε τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Φορείς του προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, επικεφαλής των οποίων είναι ο κ. Ε. Παπλωματάς Καθηγητής στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου.

Διοργάνωση προγράμματος για τη μελισσοκομία

Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο της Μελισσοκομίας,  υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α., κ. Π. Χαριζάνης. Θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία (1 ομάδα στα τέλη Μαΐου και 1 ομάδα στις αρχές Ιουνίου). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες για κάθε ομάδα, κατά την διάρκεια των οποίων 4 ώρες είναι θεωρία και 16 ώρες πρακτική άσκηση σε κυψέλες, στον αγρό και σε διάφορες τεχνικές.

Πρόγραμμα για αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, υπεύθυνη είναι η κα.  Γ. Οικονόμου Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γεωργίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ. Θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία (1 ομάδα στα τέλη Μαρτίου και 1 ομάδα στα μέσα Μαΐου). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες για κάθε ομάδα, κατά την διάρκεια των οποίων 4 ώρες είναι θεωρία και 16 ώρες πρακτική άσκηση στον αγρό και στο θερμοκήπιο του Πειραματικού Αγρού.

Πρόγραμμα αειφόρου καλλιέργειας των ψυχανθών

Τέλος στο εκπαιδευτικό αντικείμενο της Αειφόρου Καλλιέργειας των Ψυχανθών, υπεύθυνη για την εκπαίδευση η κα. Π. Παπαστυλιανού, Αναπ. Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Γεωργίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα συσταθούν και θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία στον τομέα της Αειφόρου Καλλιέργειας των Ψυχανθών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 1 ημέρα για κάθε ομάδα και συνολικά 2 ώρες θεωρία και 4 ώρες πρακτική (και οι δύο ομάδες στις αρχές Μαΐου) και αφορά εντατική ενασχόληση με την καλλιέργεια των ψυχανθών, με πρακτικές καλλιέργειας και θεωρητικές γνώσεις γύρω από αγρονομικά ζητήματα, στο πλαίσιο του διαμορφωμένου Πειραματικού Αγρού.

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα «Πειραματικός Αγρός» στο ακόλουθο link:

https://www.generationag.org/peiramatikos-agros

Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής: 22 Μαρτίου 2019. 

 

aithsh-symmetoxhs-gia-dorean-ekpaideysh-neon-agroton-ston-peiramatiko-agro-toy-geoponikoy-panepisthmioy-sthn-kopaida-apo-to-programma-nea-georgia-gia-th-nea-genia