Νέα
05.05.2020
Νέα
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από ελληνικές αυτόχθονες φυλές


Συμβουλευτική και κατάρτιση 

Τα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής που προσφέρονται από το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά", έχουν ως στόχο να παρέχουν στους νέους, όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να βρουν απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Στον τρίτο κύκλο των δωρεάν αυτών προγραμμάτων, προστίθεται το πρόγραμμα κατάρτισης στην τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από αυτόχθονες ελληνικές φυλές για την περιοχή  της ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.  

 

Πρόγραμμα κατάρτισης στην τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από αυτόχθονες ελληνικές φυλές

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει διάρκεια 12 μήνες και παρέχει συμβουλευτική και κατάρτιση σε νέους σχετικά με τα βοοειδή ελληνικών φυλών που εκτρέφονται στους ορεινούς όγκους της Ροδόπης. 

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη της οικονομικής βιωσιμότητας των κοινοτήτων του ορεινού όγκου της Ροδόπης, η διαφοροποίησης των προϊόντων ως μέσω αυξημένης αντίληψης της προστιθέμενης αξίας για τον καταναλωτή, ένα δίκαιο τμήμα των οποίων θα επιστρέψει στους κτηνοτρόφους, και η  προστασία των αυτόχθονων φυλών που απειλούνται, καθιστώντας τες εμπορικά βιώσιμες σύμφωνα με το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 31 Μαϊου. Αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

neo-ekpaideytiko-programma-topikh-paragogh-mosxarisioy-kreatos-apo-ellhnikes-aytoxthones-fyles