Νέα
16.06.2020
Νέα
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων

 

Online πρόγραμμα κατάρτισης για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», πιστό στο όραμά του για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της αγροδιατροφής και ιδιαίτερα των νέων, δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα «Θεμελιώδεις αρχές για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων». Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ, ειδικά τώρα που η πανδημία έχει επιφέρει μια νέα οικονομική κρίση.

 

Σε ποιούς απευθύνεται

Το νέο αυτό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί ψηφιακά, απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους μικρομεσαίων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό και σε απόφοιτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται με τον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων με καθόλου ή μικρή εμπειρία.

Ο στόχος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα ως μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

 

Περιεχόμενο κατάρτισης 

Διακεκριμένοι εισηγητές, στελέχη επιχειρήσεων με μακρόχρονη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες με διαδραστικό τρόπο και πρακτικά παραδείγματα, ένα ευρύ φάσμα θεματικών, προσανατολισμένο στις απαιτήσεις των αγορών του εξωτερικού. 

Η κατάρτιση αυτή, διάρκειας 48 διδακτικών ωρών, θα εγκαινιάσει την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας διαδικτυακής εκπαίδευσης Cultivate του προγράμματος "Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά"  η οποία έχει ως όραμα την δημιουργία ενός διαδικτυακού κόμβου μη τυπικής εκπαίδευσης στον κλάδο της αγροδιατροφής τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πλατφόρμα αυτή θα δώσει ευκαιρίες κατάρτισης σε νέους ανθρώπους προκειμένου να αναπτύξουν ή και να ανανεώσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να απασχοληθούν στον αγροδιατροφικό τομέα και να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί στο σύγχρονο περιβάλλον.  

 

Αιτήσεις

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεμελιώδεις αρχές για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων»,  θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εκπαίδευση και να κάνουν την αίτησή τους εδώ.

neo-pshfiako-ekpaideytiko-programma-gia-tis-eksagoges-agrodiatrofikon-proionton