Νέα
16.07.2021
Νέα
Έρχεται το νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στην αιγοπροβατοτροφία!

Ο oργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών & Εξοπλισμού του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Βιομηχανία Ζωοτρόφων ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ, παρουσιάζουν το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις περιφερειακές ενότητες Λήμνου και Ροδόπης και θα δώσει την ευκαιρία σε τριάντα (30) νέους κτηνοτρόφους ή/και παραγωγούς που απασχολούνται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας να λάβουν επιστημονική καθοδήγηση ώστε  να εξελίξουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να απαντήσουν σε σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου όπως η φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, η ορθολογική διατροφή, οι βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 αφορούν σε θεωρητική εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 50 σε πρακτική άσκηση. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 6 μήνες ενώ στο τέλος του προγράμματος, παρέχεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι και τις 22 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  22 Αυγούστου 2021

Έναρξη προγράμματος : Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 6 μήνες

erxetai-to-neo-dorean-programma-katartishs-sthn-aigoprobatotrofia