Νέα
25.08.2021
Νέα
Το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρων τώρα στη Χίο!

O Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, παρουσιάζουν το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Μαστιχόδεντρα: Σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας». 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Χίου και απευθύνεται σε 48 νέους (18-40 ετών) που επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια μαστιχόδενδρων και είναι μέλη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της ‘Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Στόχος του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης που υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών, συντονιστής της οποίας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Στέφανος Χατζηλαζάρου, είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους ωφελούμενους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς στον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων, ώστε να εξελιχθούν στους πλέον καταρτισμένους μαστιχοπαραγωγούς του αύριο.

Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο και συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους μαστιχοπαραγωγούς, αναλύοντας την αλυσίδα αξίας, από την παραγωγή μέχρι και τους σύγχρονους τρόπους χρήσης της μαστίχας. 

Η εκπαίδευση θα έχει συνολική διάρκεια 120 ωρών (δια ζώσης ή διαδικτυακά), εκ των οποίων οι 90 ώρες είναι θεωρία και οι 30 ώρες πρακτική άσκηση. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 που προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.


Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  15 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: 14 μήνες (από 2 έως 4 ημέρες/μήνα, εκτός των μηνών Αύγουστο-Σεπτέμβριο & Ιανουάριο-Φεβρουάριο)

to-dorean-programma-katartishs-stis-texnikes-kalliergeias-mastixodentron-tora-sth-xio