Νέα
29.03.2022
Νέα
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης για Κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), ξεκινούν ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης, σε ζωοτεχνικό, οικονομοτεχνικό και κτηνιατρικό επίπεδο, για κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επίκεντρο την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων των Πανεπιστημίων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παπαδομιχελάκης Γεώργιος (ΓΠΑ) και η Επίκουρος Καθηγήτρια κ. Ναταλία Βασιλείου (ΠΘ).

Στην περιοχή της Καρδίτσας, η κτηνοτροφία και, ιδιαίτερα, η αιγοπροβατοτροφία αποτελούν σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους αιγοπροβατοτρόφους για μία βιώσιμη ανάπτυξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη σε ζωτικά θέματα, αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείρισης των ποιμνίων. 

Η συμβουλευτική υποστήριξη, ειδικότερα, απευθύνεται συνολικά σε έως 40 κτηνοτρόφους στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και θα διεξαχθεί με τη μορφή εξατομικευμένων επισκέψεων για κάθε συμμετέχοντα, στις μονάδες εκτροφής. Η δράση, η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες, χωρίζεται σε 2 άξονες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας που αναλαμβάνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνει θέματα διατροφής και διαχείρισης των μονάδων, ενώ ο δεύτερος άξοναςπουκαλύπτεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εστιάζει σε θέματα αναπαραγωγικής διαχείρισης των μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 18 Απριλίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

programma-symboyleytikhs-yposthrikshs-gia-kthnotrofoys-ths-perifereias-thessalias