Σχετικά με εμάς

5 Χρόνια Ουσιαστικής Συμβολής στην Ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά γιόρτασε μεταξύ φίλων και συνεργατών πέντε χρόνια εντατικής εργασίας για την ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.

Στα 5 χρόνια της πορείας μας μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε πως έχουμε καταφέρει σημαντικά βήματα προς την ουσιαστική υποστήριξη των ανθρώπων της αγροδιατροφής. Πάνω από 30.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματά μας, ενώ το συνολικό αποτύπωμα από τις δράσεις μας και αυτές των ωφελούμενών μας στην ελληνική οικονομία πλησιάζει τα 35,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προσθέτουμε αξία στην οικονομία με πολλαπλασιαστή x3,9 γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε 1€ που επενδύουμε παράγονται 3,9€. 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, κα. Έφη Λαζαρίδου, επισημαίνοντας ότι: «Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα εξακολουθήσει τα επόμενα χρόνια να σχεδιάζει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη γεωργία, διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή, να προωθεί την καινοτομία, καθώς και την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινοτήτων της υπαίθρου». Στην ομιλία της, η κα. Λαζαρίδου υπογράμμισε την καταλυτικής σημασίας υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως ιδρυτικού δωρητή, του Πανεπιστημίου Rutgers ως τεχνικού συμβούλου, καθώς και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κατά την ίδρυση του οργανισμού και για την επακόλουθη πορεία του.

Χαιρετισμό επίσης απηυθύναν ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης – Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Ακολούθησε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον Dr. Robert M. Goodman, Rutgers University – Στρατηγικός Σύμβουλος Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή επετειακού video για τα 5 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, μέσω του οποίου αναβιώθηκαν σημαντικοί σταθμοί από την 5ετή πορεία μας και αναλογιστήκαμε τι σημαίνουν τα τελευταία χρόνια τόσο για μας, τους ανθρώπους του οργανισμού, όσο και για τους συνεργάτες και ωφελούμενούς μας, για τον κλάδο της αγροδιατροφής στη χώρα μας συνολικά.

Για τον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας μας, ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2023, υλοποιήσαμε καμπάνια επικοινωνίας με τη χρήση όλων των Μέσων, με κεντρικό μήνυμα «Αυτή είναι η ιστορία μας». Κατά τη διάρκειά της, θυμηθήκαμε τις αξίες που μας ενώνουν τόσο ως ομάδα όσο και με τους συνεργάτες μας, αλλά και τους νέους ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου, στους οποίους απευθύνεται η δράση μας. Μέσω της καμπάνιας, τέλος, ευχαριστήσαμε έμπρακτα όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια και συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. 

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του και το δίκτυο συνεργατών του, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο. Η συμβολή και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ως ιδρυτικός δωρητής του οργανισμού υπήρξε καταλυτική στα πρώτα βήματα του οργανισμού και συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα.

In-kind χορηγοί της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 5 χρόνων Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ήταν οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ, Οικογένεια Χριστοδούλου και Κατώγι Αβέρωφ.