Σχετικά με εμάς

"Αυτή είναι η Ιστορία μας"... σε Short Videos

Στη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά γιορτάζουμε τα 5 χρόνια λειτουργίας μας, επιλέγοντας να αναβιώσουμε σε σύντομα videos μερικούς από τους σημαντικούς σταθμούς στην πορεία μας και να θυμηθούμε τις αξίες που μας ενώνουν τόσο ως ομάδα όσο και με τους συνεργάτες και ωφελούμενούς μας.2022 ???????? Η στήριξή μας και η επένδυση στη γνώση είναι συνεχής, σε όλους τους τομείς της παραγωγής, σε όλη την Ελλάδα.
 
Το πρόγραμμα κατάρτισης προετοιμάζει ομάδες νέων, οι οποίοι θα εξελιχθούν σε καταρτισμένους μαστιχοπαραγωγούς. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα αποτελέσουν τους νέους ηγέτες στο επάγγελμα και θα μπορούν να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια των μαστιχόδεντρων, εφαρμόζοντας τόσο τα αποτελέσματα μελετών, όσο και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς και σε άλλα συγγενικά είδη.
 
 
2022???????? Ένα καινοτόμο και πολυβραβευμένο πρόγραμμα, μοναδικό στην Ευρώπη, στοχεύει στο να αλλάξει τον μελισσοκομικό χάρτη της χώρας.
 
Ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και επεκτείνεται!
 
Το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης «Bασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού στη Θεσσαλία» στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στη στήριξη εκατοντάδων μελισσοκόμων στη Θεσσαλία, για τη βελτίωση της ποιότητας του ενδημικού γενετικού υλικού αλλά και την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητα των μελισσοσμηνών. Υλοποιείται και συγχρηματοδοτείται από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Stavros Niarchos Foundation και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Agricultural University of Athens -Οfficial.

2022 ???????? Η στήριξή μας και η επένδυση στη γνώση είναι συνεχής, σε όλους τους τομείς της παραγωγής, σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Forum των Δελφών, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση-πάνελ “ISSUES IN EMERGING FOOD TECHNOLOGIES: ENSURING NUTRITIONAL QUALITY", με συντονίστρια την κ. Έφη Λαζαρίδου, CEO, New Agriculture New Generation.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης, με συμμετέχοντες τον κ. Joshua Anthony, Founder & CEO, Nlumn και κ. Ryan Dowdy, Science & TechnologyAnalysis Manager, Good Food Institute, τέθηκαν οι προκλήσεις στις αναδυόμενες τεχνολογίες τροφίμων, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της παραγωγής και τις νέες καταναλωτικές τάσεις.
 
 
2021???????? O ελληνικός αγροδιατροφικός τομέας στο προσκήνιο, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας! Θυμηθείτε!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», στο πλαίσιο των στρατηγικών του πρωτοβουλιών για την υποστήριξη του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, οργάνωσε το διαδικτυακό τριήμερο Διεθνές Συνέδριο "Climate Change: The Future of the Agrifood Sector", από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2021.

Το Συνέδριο στόχο είχε να εξετάσει πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και να παρουσιάσει ένα πρότυπο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Συμμετείχαν Έλληνες και διεθνείς ειδικοί από τον ακαδημαϊκό χώρο, από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και στελέχη της αγοράς από τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα.


2019???????? Πιστοί στην αποστολή μας, εδώ και χρόνια φροντίζουμε να πολλαπλασιάζουμε τη γνώση!

Ένα τριήμερο Train the Trainers, γεμάτο γνώσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις για τους εκπαιδευτές του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" στη Λάρισα τον Νοέμβριο του 2019.”

2019???????? Μπορεί ο τίτλος μας να άλλαξε, τα προγράμματά μας να εμπλουτίστηκαν και να γίναμε οργανισμός, το πάθος μας όμως για τον τομέα της αγροδιατροφής παραμένει ανεξάντλητο.

“Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τον αγροδιατροφικό τομέα και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Γιατί μιλάμε όλο και περισσότερο για Βιώσιμη Γεωργία; Πως βοηθάει το πρόγραμμα στην ανάπτυξη του τομέα; Οι απαντήσεις στο video.”

2019 ???????? Παρουσίαση προγράμματος του Οργανισμού στην 83η ΔΕΘ, με συνεργάτες που μας στήριξαν και ακόμα μας στηρίζουν, δίνοντας αξία στο έργο μας αυτά τα 5 χρόνια!