Σχετικά με εμάς

Throwback στα Επιτεύγματά μας

Στη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά γιορτάζουμε τα 5 χρόνια λειτουργίας μας, επιλέγοντας να αναβιώσουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία μας και να θυμηθούμε τις αξίες που μας ενώνουν τόσο ως ομάδα όσο και με τους συνεργάτες και ωφελούμενούς μας.

TrophyΤροφή

Ξεκίνησε ως... challenge, έγινε θεσμός! Θυμηθείτε…

Το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" & οι ID-GC Industry Disruptors Game Changers συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό "Trophy-Τροφή Challenge" για νέους με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων & της αγροτεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα ύψους 25.000€ και υποστηρικτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες!

Ιανός Project

Πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη!

Είμαστε πολύ περήφανοι, που σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίξαμε τους κτηνοτρόφους της Καρδίτσας, οι οποίοι έχασαν σχεδόν τα πάντα από τον κυκλώνα “Ιανό”.
 
Στόχος μας ήταν να οργανώσουμε ένα δίκτυο στήριξης, αναπληρώνοντας 700 ζώα και 63 τόνους ζωοτροφών, δίνοντας ελπίδα και ευκαιρίες για μια νέα αρχή. Οι προσωπικές μαρτυρίες των ωφελούμενων κτηνοτρόφων, αναδεικνύουν την αλληλεγγύη και τη δύναμη των ανθρώπων τηςκοινότητας να ξεπερνούν τέτοιας έκτασης δοκιμασίες.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εμπιστοσύνη και όλους τους πολύτιμους συνεργάτες που μας στήριξαν!

Συμμετοχή στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κάνουμε τη διαφορά… και αυτό φαίνεται!

86η ΔΕΘ: Ο Πρωθυπουργός συγχαίρει τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για το έργο του και συνομιλεί με ωφελούμενους!
 
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να ανανεώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στον αγροτικό τομέα με νέους ανθρώπους, εκπαιδευμένους, καλά καταρτισμένους, οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν, αξιοποιούν την τεχνολογία για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας με τρεις νέους αγρότες-κτηνοτρόφους, την Ελένη Πλαχουρα, τον Βασίλη Ντίνα και τον Αλέξανδρο Μανουρα, κατά την επίσκεψή του στην εκδήλωση του οργανισμού «Νέα Γεωργία- Νέα Γενιά», στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ - Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ - TIF Helexpo.

Πρόγραμμα Εναλλακτικού Τουρισμού

Το 2018 ξεκίνησε το πρόγραμμα του ""Εναλλακτικού Τουρισμού"" που υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Μαρία Σουμελίδου είναι η εκπαιδεύτρια, και υπεύθυνη της ενότητας “Νομικό πλαίσιο και δεοντολογία στον Τομέα του Τουρισμού”.Δυνατές συνέργειες σημαίνει δυνατά προγράμματα, που αντέχουν στον χρόνο!

Η Μαρία μας τόνισε ότι «Το πρόγραμμα δίνει στους σπουδαστές τη σπάνια ευκαιρία να συναντήσουν ανθρώπους σαν αυτούς, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν συνέργειες,να υλοποιήσουν μαζί συναρπαστικές και καινοτόμες ιδέες. Προέρχονται από όλα τα επιστημονικά υπόβαθρα, αλλά έχουν το ίδιο όνειρο. Θέλω να δω τους σπουδαστές μας να ξεκινούν νέες επιχειρήσεις εδώ στην Ελλάδα ή να προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε σοβαρές επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού».

DG Agri

Το έργο μας δεν περνάει απαρατήρητο. Σημείο αναφοράς και καλή πρακτική για όλη την Ευρώπη!

Eπαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση για το μέλλον της γεωργίας.
 
Πρόσκληση στον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Έφη Λαζαρίδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG AGRI).
 
Στις 24 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είχε την τιμή να παρουσιάσει το έργο του, ως καλή πρακτική, σημείο αναφοράς και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόσκληση αυτή αποτελεί μία σημαντική αναγνώριση, η οποία μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει ώθηση για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον. Στην εκδήλωση με τίτλο «Η γεωργία έχει ταλέντο! Επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση για μία γεωργία σε μετάβαση» συμμετείχαν οργανισμοί από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις εστίασαν στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, οι οποίες είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που χρειάζονται οι αγρότες της ΕΕ για να επιτύχουν σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες τεχνολογικές αλλαγές, την ψηφιοποίηση και τις παγκόσμιες προκλήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Ανταλλάσσοντας εμπνευσμένες πρακτικές και εμπειρίες μεταξύ εκπαιδευτικών, σπουδαστών, παρόχων κατάρτισης και άλλων φορέων της ΕΕ και των εθνικών φορέων, τονίστηκε ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να δημιουργηθεί ένας ελκυστικός αγροτικός τομέας, έτοιμος τόσο για την πράσινη όσο και για την ψηφιακή μετάβαση.

Συμμετοχή στην 28η AGROTICA

Η παρουσία μας, έκανε πάντα τη διαφορά!

Η 28η Agrotica ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" βρισκόταν εκεί!

Rutgers Food Innovation Center (FIC)

Know-how από τους καλύτερους. Έτσι γίνεσαι καλύτερος!

Η ομάδα του πανεπιστημίου Rutgers School of Environmental and Biological Sciences στην Ελλάδα για το πρόγραμμα ''Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά'' επισκέφθηκε το Rutgers Food Innovation Center (FIC) to 2020 , του μεγαλύτερου Κέντρου Καινοτομίας του Τροφίμου σ τον κόσμο, με εγκαταστάσεις και διαδικασίες πιστοποιημένες από τους οργανισμούς FDA/USDA.

Train the Trainers

Ουσία και αποτέλεσμα, από τα πρώτα μας βήματα!

Το πρώτο workshop ''Train the Trainers'' του προγράμματος ολοκληρώθηκε το 2018 στην Πιερία με μεγάλη επιτυχία!

Με το πρόγραμμα ''Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά'' δεν επενδύουμε μόνο στους ωφελούμενους αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτές, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά επαγγελματιών και επιστημόνων που θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου μπροστά στις νέες προκλήσεις πουέρχονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).


Κάθε αναγνώριση είναι για εμάς δύναμη να συνεχίζουμε!
 
Xρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στην κατηγορία ""Sustainable Agriculture"" στα Environmental Awards 2022!
 
Η βράβευση καταδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στη διάδοση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης καλλιέργειας αλλά και επιτυχημένων περιβαλλοντικών δράσεων που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα.
 
Βράβευση στα Best City Awards 2022
 
Silver award για το project “Τοπικά Προϊόντα Δήμου Αιγιάς: από την Παραγωγή στο Ράφι”, από τα Best City Awards 2022.
 
Τα Best City Awards δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν την ποιότητα ζωής στις επαρχιακές πόλεις που δεν σταματούν να καινοτομούν και να προσφέρουν διαρκώς καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες τους.
 
Η πρωτοβουλία μας με τίτλο «Επένδυση στη Βασιλοτροφία: Ανάπτυξη βιώσιμης μελισσοκομίας στη Θεσσαλία», στο πλαίσιο του προγράμματος «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία», έλαβε διάκριση στα Bravo Sustainability Awards 2022 που διοργανώνονται από το QualityNet Foundation.
 
Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη!
 
 
Το δικό μας λιθαράκι για μια καλύτερη ζωή. Υποχρέωση απέναντι στους αγρότες της Εύβοιας.
 
Ξεκίνησε από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», η υλοποίηση του προγράμματος «Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας στη Βόρεια Εύβοια», που αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε στοχευμένες δράσεις για την υποστήριξη τεσσάρων ομάδων κατοίκων της περιοχής, με απώτερο στόχο την αναγέννηση των πληγεισών περιοχών γρήγορα και αποτελεσματικά, στο μέτρο του δυνατού, και υποστήριξε έως και 300 μελισσοκόμους, 300 ρητινο-παραγωγούς/δασεργάτες, 40 κτηνοτρόφους και τις τοπικές κοινότητες, στις περιοχές του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, σε διάστημα ενός έτους. 
 
 
Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
 
Ένας παραπάνω λόγος να επισκεφθεί κάποιος το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών…

Από το 2021 ως και σήμερα έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών Delphi Economic Forum.

Το 2021 συμμετείχαμε στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) και τις πολιτικές και πρωτοβουλίες υποστήριξης του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Το 2022 συνδιοργανώσαμε μαζί με το Rutgers School of Environmental and Biological Sciences, συζήτηση με θέμα "Future of Food – Sustainability and Innovation”.

Τέλος, στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση-πάνελ “ISSUES IN EMERGING FOOD TECHNOLOGIES: ENSURING NUTRITIONAL QUALITY" που πραγματοποιήθηκε φέτος μιλήσαμε για τον κρίσιμο ρόλο των αναδυόμενων σύγχρονων τεχνολογιών στον κλάδο της αγροδιατροφής και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν, ώστε να εξασφαλίσουν την ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σας ευχαριστούμε!

 
Διεθνές Συνέδριο Κλιματικής Αλλαγής: Το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα
 
Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και οι απειλές και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον αγροδιατροφικό τομέα, είναι το θέμα του ψηφιακού τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Climate Change: The Future of the Agrifood Sector» που διοργάνωσε ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπρόσωποι από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, της Δημόσιας Διοίκησης και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, αγρότες, επιχειρηματίες αλλά και στελέχη της αγοράς από τον ευρύτερο κλάδο της αγροδιατροφής.
 
Μέγας Δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και του Συνεδρίου ήταν το 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το συνέδριο οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου η Τράπεζα Πειραιώς.
 
 
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στο 3M Impact Global program
 
Η γνωστή εταιρεία 3M, με το πρόγραμμα 3M Impact Global program, μια ξεχωριστή προσέγγιση για τον εθελοντισμό των εργαζομένων της, στοχεύει στη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή know-how ανάμεσα σε επαγγελματίες.
 
Οι εργαζόμενοι της 3Μ έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, με στόχο να επιλύσουν ένα real life κοινωνικό ή περιβαλλοντικό ζήτημα. Ένας από τους οργανισμούς που επιλέχθηκαν το 2022, ως μέρος της συγκεκριμένης δράσης, ήταν η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
 
Μέσα σε δύο εξαιρετικά παραγωγικές εβδομάδες συνεργαστήκαμε άψογα με μέλη της διεθνούς ομάδας της 3Μ, δημιουργώντας τον οδηγό και τα ESG Principles του οργανισμού μας.

Είμαστε υπερήφανοι που ένας επιχειρηματικός κολοσσός, όπως η 3Μ, μας αναγνώρισε ως έναν από τους πλέον επιδραστικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ευρώπη. Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική και μόνο κερδισμένοι βγήκαμε όλοι από αυτήν την πρωτοβουλία.